6,3 19 tys. ocen
6,3 10 1 19251
6,5 73 krytyków
Emilia Pérez
powrót do forum filmu Emilia Pérez

Pamiętam jak po obejrzeniu filmu pomyślałem sobie, że szkoda że nie użyli na szefa kartelu aktora przynajmniej trochę podobnego do Emilii Perez (Karla Gascon). Ale z drugiej strony ten gość był tak wizualnie zepsuty i wyglądał tak macho że nawet po operacjach nadal wyglądałby jak typowy facet. Jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłem na YT, że to ten sam aktor! Stąd mój zachwyt nad tą charakteryzacją. Zobaczcie sobie też jak wyglądała Karla przed zmianą płci.

Ten film jest po prostu tak dobry, i tak inny, i tak nowatorsko tworzony, że aż ciężko to wszystko opisać jednym zdaniem. No i ciężko to też wielu osobom zrozumieć, zwłaszcza tym konserwatystom z zamkniętymi umysłami. 

ocenił(a) film na 2
wolto

Ten film jest tak dobry, że nawet nie podałeś jednego argumentu za. No i jestem ciekaw gdzie dostrzegłeś nowatorskość w tym obrazie? Chyba, że to był jeden z trzech filmów, które w życiu oglądałeś.

ocenił(a) film na 9
metdudek

To sobie porównaj ten musical do innych musicali jeżeli nie widzisz w nim nowatorskiego podejścia. Styl śpiewania, choreografie, cała aranżacja, filmowanie - jeżeli ty tego nie widzisz to i tak nie zobaczysz bez względu na to co napiszę, więc szkoda się produkować. Po prostu zaufaj przynajmniej tym, co się tym zajmują na co dzień i dali temu filmowi tyle nominacji.