Fantastyczna 4: Pierwsze kroki

The Fantastic Four: First Steps
2025
6,5 27 tys. ocen
6,5 10 1 27255
6,4 37 krytyków
Fantastyczna 4: Pierwsze kroki
powrót do forum filmu Fantastyczna 4: Pierwsze kroki

Powoli zaczynają mnie wkurzać te naciągane sytuacje w filmach marvela, ale też się do nich już przyzwyczaiłem. Tłumy ludzi, którzy domagają się oddania dziecka w ręce antagonisty… no dej spokój. No i ta końcowa scena, w której to Sue miała zginąć po tym jak wysłała Galactusa większego niż nie jedna wieża w mieście do portalu. No ale jednak przeżyła bo dziecko (jeszcze w CGI…) zaczęło płakać, że chce do mamy i ją uzdrowiło :) Marvel boi się uśmiercać głównych bohaterów, nie to że mówię że grała źle bo miała wybitną rolę i do niej pasowała ale takie sytuacje robią się powoli nudne i przewidywalne.. No ale takie sceny już przystały jak na filmy o superbohaterach. Bohater ginie w bohaterski sposób… no ale jednak :). Wiem to tylko film, ale myślę że mnie rozumiecie. Oczywiście są w tym filmie naprawdę dobre momenty jak ta w kosmosie czy na planecie Galactusa (naprawdę udał im się wygląd, a sam głos aktora epicki)
Pan fantastyczny za bardzo przypominał mimiką i spokojnym charakterem Joela z TLoU, ale ogólnie postacie na +, no i świetna rola Vanessy Kirby podobnie jak srebrnego surfera.
Może i naciągana ocena 7 tak jak przedstawione sytuacje w filmie ;), ale moim zdaniem jest bliski poziomu nowych Thunderbolts*, a scena po napisach przyprawia o ciarki, co się wydarzy w grudniu przyszłego roku.

ocenił(a) film na 7
Karol_Gaweda

Co było dziwnego w zachowaniu ludzi?

ocenił(a) film na 7
McGyverPL

No może się czepiam.. ale czy to nie wygląda trochę żenująco kiedy F4 broni tych ludzi przez całe lata, bo są ich jedynymi obrońcami na tej ziemi, a kiedy dowiadują się czego chce wróg wyzywają ich bo przecież to oni są najważniejsi. Jaka matka miała by oddać swoje dziecko bo ludzie tego chcą, mogli to inaczej rozwiązać albo też się czepiam :/

ocenił(a) film na 7
Karol_Gaweda

Z perspektywy tych ludzi to jest jedno dziecko, które trzeba poświęcić, żeby uratować 8 miliardów ludzi.

ocenił(a) film na 8
McGyverPL

To reakcja mocno emocjonalna bo byli w strachu przed zagładą. Prawdopodobnie nikt z nich nie oddałby własnego dziecka po przemyśleniu tego. Zresztą świat F4 jest lepszy niż nasz. Tam się wszyscy zjednoczyli oszczędzając energię.