Brak napięcia? Klimat poraża niepewnością i lekką grozą która czai się nieopodal.
Mnie nie poraził- niestety, zgadzam się z EIVIX- zupełny brak napięcia, Z_U_P_E_Ł_N_Y!!! Film nie jest do końca przewidywalny ale zachowanie zarówno oprawców jak i w szczególności policji powoduje brak napięcia. Film taki sobie, najwyżej na 6 i tyle też wystawiam.
Ale "Projekt X", jest fascynującym filmem, z niebanalną fabułą...
Wg. mnie film jest naprawdę świetny. Jeden z lepszych filmów, jakie miałem okazję oglądać.
Trzyma w napięciu!
Polecam!
Projekt X jak na komedie zasługuje zdecydowanie na 10, to świetny film. A Fargo mnie nie przekonał, uważam go za nie najlepszy film. I wg mnie w ogóle nie trzyma w napięciu.
Zgadzam się z wami. Film niby technicznie jest dobrze zrobiony i gra aktorów też może być, ale mimo to czegoś brakuje. Od razu wszystko wiadomo. Wiemy kim są przestępcy, co chcą zrobić, kogo zabili i w jaki sposób. A po chwili zjawia się ciężarna policjantka i znakomicie domyśla się jak to było i wiadomo że to prawda. Od początku filmu mamy wszystko podane na tacy tylko czekać aż policjantka dojdzie po kolei do przestępców i to bez przeszkód z całkowitym znużeniem i rutyną swojej pracy. No i nie ma napięcia.