Fargo

1996
7,6 125 tys. ocen
7,6 10 1 124671
8,2 81   krytyków
Fargo
powrót do forum filmu Fargo

jw. Brak napięcia. Zwykła historyjka. Gra aktorska ok, ale to nic nie zmienia.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 9
ElVIX

Brak napięcia? Klimat poraża niepewnością i lekką grozą która czai się nieopodal.

ocenił(a) film na 6
eadamiec1

Mnie nie poraził- niestety, zgadzam się z EIVIX- zupełny brak napięcia, Z_U_P_E_Ł_N_Y!!! Film nie jest do końca przewidywalny ale zachowanie zarówno oprawców jak i w szczególności policji powoduje brak napięcia. Film taki sobie, najwyżej na 6 i tyle też wystawiam.

ocenił(a) film na 9
mercg

Ale "Projekt X", jest fascynującym filmem, z niebanalną fabułą...
Wg. mnie film jest naprawdę świetny. Jeden z lepszych filmów, jakie miałem okazję oglądać.
Trzyma w napięciu!
Polecam!

ocenił(a) film na 6
maciekges

Projekt X jak na komedie zasługuje zdecydowanie na 10, to świetny film. A Fargo mnie nie przekonał, uważam go za nie najlepszy film. I wg mnie w ogóle nie trzyma w napięciu.

ocenił(a) film na 8
mercg

Rany, co za debil.

ocenił(a) film na 6
andriej2

Proponował bym nie obrażac się wzajemnie

użytkownik usunięty
ElVIX

Zgadzam się z wami. Film niby technicznie jest dobrze zrobiony i gra aktorów też może być, ale mimo to czegoś brakuje. Od razu wszystko wiadomo. Wiemy kim są przestępcy, co chcą zrobić, kogo zabili i w jaki sposób. A po chwili zjawia się ciężarna policjantka i znakomicie domyśla się jak to było i wiadomo że to prawda. Od początku filmu mamy wszystko podane na tacy tylko czekać aż policjantka dojdzie po kolei do przestępców i to bez przeszkód z całkowitym znużeniem i rutyną swojej pracy. No i nie ma napięcia.

"...ale mimo to czegoś brakuje...."

Chyba wiem. Czasami brakuje dojrzałego widza.

ElVIX

gdybym cię posłuchał masonie to nie obejrzałbym świetnego filmu... nie wypowiadaj się lepiej...

ROUEN_84

Nie kazałem ci kierować się moją opinia i nie nazywaj masonem człowieka o którym nic cie wiesz.

ElVIX

To po co w ogóle traciłeś czas na pisanie?