Fotograf z Mauthausen

El fotógrafo de Mauthausen
2018
6,5 8,0 tys. ocen
6,5 10 1 7995
6,0 2 krytyków
Fotograf z Mauthausen
powrót do forum filmu Fotograf z Mauthausen
ocenił(a) film na 5
marcin_lendzion

jak lubisz historie o cierpieniu jakie nazisci zadawali ludziom to oglądaj - mocny film. Zaznacze tylko że pod koniec ofiary odgrywają się na oprawcach więc nie jest to do koćca "beznadziejny" obraz rozpaczy jaki zobaczysz w wielu obozowych produkcjach ;)

mordarg

w sumie to lubie takie filmy bo mnie ciekawi psychopatia u ludzi i sadyzm skąd to sie bierze bo jestem psychologiem (przyszłym)

mordarg

fajnie też lubie taki motyw zemsty

ocenił(a) film na 5
marcin_lendzion

to sobie koniecznie zobacz niemiecki film pt Der Hauptmann (2017) "Kapitan" Genialnie zrobiony film psychologiczny/ wojenny na faktach co moze zrobić zdesperowany zniszczony przez wojnę szeregowiec uciekający przed samym jej końcem kiedy nagle znajdzie Mundur Kapitański. Do jakich OKROPNYCH czynów dopuścił się ten człowiek tylko dzięki temu że sytuacja pozwoliła mu wejść w rolę Kapitana SS. Naprawdę ciężki film penetrujący najczarniejsze zatątki ludzkiego umysłu...

https://www.filmweb.pl/film/Kapitan-2017-792195?ref=ls_d_1_derh

mordarg

mordarg - mogłeś odzanczyć swoją wypowiedz jako Spoiler bo jestem w połowie filmu ....)

ocenił(a) film na 5
serbinek26

sorry ale to jest filmweb jak w 5minut nie zedytujesz to z niewiadomych powodów zostaje Ci odebrana ta mozliwość.

mordarg

spoko-aż takiego zaskoczenia na koniec nie bylo )

ocenił(a) film na 7
marcin_lendzion

Mi też zarekomendował i nie żałuje że obejrzałem. Dobry film z piękną muzyką.

ocenił(a) film na 5
klajstus

ja tez w sumie zobaczyłem dzięki rekomendacji. juz mialem przełączyć - pewien że to dokument ( po tytule ) a dałem dłuższą chwilę zwiastunowi - no i wpadłem ;)