Futro: portret wyobrażony Diane Arbus

Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus
2006
7,1 7,2 tys. ocen
7,1 10 1 7154
6,8 4 krytyków
Futro: portret wyobrażony Diane Arbus
powrót do forum filmu Futro: portret wyobrażony Diane Arbus

diane arbus

ocenił(a) film na 4

ciekawa bylam, jak ludzie interesujacy sie fotografia ocenia ten film. dla mnie byl to policzek. nie wiem, czy ktos w ekipie zwariowal, czy wszystko musialo byc bajka,bo inaczej zbyt nie amerykansko byloby. czy mozna tez az tak drwic z artystki. odsylam do ksiazki untitled, gdzie diane listy i notatki zostaly zawarte. film jak bajka, untitled jak historia czlowieka. zal, bo ona zasluguje na obraz oddajacy jej przeobrazenie, stany umyslu, leki, strach przed wyjsciem, paranoje, uniesienia. przypomne tylko ze popelnila samobojstwo, po tygodniach spedzonych w zamknietym mieszkaniu, bez checi ratowania czegokolwiek. bala sie otworzyc okno, bo pracy sens znalazla w rzeczach brzydkich, w pomieszaniu odnajdywala siebie. az wreszcie nie byla w stanie tego udzwignac, bo, jak sama pisze, widziala juz tyle brzydoty i okropienstwa, ze stalo sie to jej heroina. od niej zniknela.
tworcy: wstyd!!

ocenił(a) film na 4
meggo

Ja tez się zawiodłam> Film pokazuje tylko jeden epizod z zycia Arbus, w dodatku w smiertelnie nudny sposob. Ratuje ten film tylko doskonala Nicole Kidman. Myslalam ze to bedzie typowa biografia, opowiesc o fascynacji brzydotą, autodestrukcji i drodze do samobojstwa, a tu wyszedl melodramat. Mam nadzieję że jeszcze kiedys ktos wezmie ten temat na tzw "tapetę" i zrobi to lepiej:)

ocenił(a) film na 4
malwina_s

Dołączam się do nadziei zobaczenia porządnego filmu o arbus. Nie zgodzę sięjednak do końca co do 2 spraw. moim zdaniem film nawet nie jest aż tak nudny, tyle że osiąga w najgłębszych momentach wysokośc kostek u stóp... to jest drażniące, bo wydaje mi się, że nuda to tu najmniejszy problem. a po drugie to kidman tez mnie nie zachwyciła swą grą. Postac, którą stworzyła jest sztuczna, jakby śmiała się w oczy Arbus.