ehhh nawet nie wiem od czego tu zacząć :( taki ten film dziwny :( cóż sam do końca nie wiem czy zawiodłem sie na tym filmie czy wręcz przeciwnie :| film porusza dość ciekawą tematyke w nietypowy sposób, wczesniej filmy o "duchach" były całkiem inne i dość podobne do siebie, w większości nawiedzały one przeróżne domy, dwory, zamki. lub pojawiały się bo jakieś gówniarze chciały się zabawić diabelską tablicą lub chcieli sobie je powywoływać. Tak więc mamy tu coś dość nietypowego, film dość przewidywalny ale tylko do pewnego momentu !! efekty specialne cieszą oko, a tytułowe głosy są naprawde przerażające :| film zawiera kielka strasznych naprawde momentów typu jak w Ju On. Cóż, nie usłszałem żadnej fajnej muzyki w tym filmie, widze że nie na tym zalezało, jedynie motyw na literach jest dość przyjemny, film ogląda się z zaciekawieniem, końcówka dość Hoolywodzka ale nie do konca. Widze ze nikt nie poruszył sprawy plakatu :| uwazam że jest on idealny (wszystkie przedstawione) wg. mnie powinien startować do konkursu najlepszy plakat filmowy...aaaaaa co do aktora to myślałem ze Mike zagra to do dupy jednak sie bardzo pomyliłem :) jest okay :) Panie i Panowie - kródko - warty obejrzenia, trzymający w napięciu z lekką nutką strachu horror !! //pozdrawiam