Gangster

Lawless
2012
7,4 92 tys. ocen
7,4 10 1 92067
6,9 33 krytyków
Gangster
powrót do forum filmu Gangster

7/10

ocenił(a) film na 7

film jest dobry, momentami nawet bardzo, ale jednak się zawiodłem; scenariusz moim zdaniem wypadł blado, szczególnie zakończenie zawodzi; realizacja wygląda bardzo udanie, dobrze ukazano klimat prohibicji, scenografia i zdjęcia na poziomie; poza tym rewelacyjna obsada, świetnie zagrany przez Hardy'ego, Pearce'a i Clarke'a
Moja ocena: 7/10

ocenił(a) film na 6
Pauleta

Zgadzam się.Świetnie oddany klimat Ameryki lat 30-tych XX wieku,Rewelacyjny Hardy i Pearce.Zacna ścieżka dźwiękowa,No ale widać Nickowi scenariusz trochę nie wyszedł.SPOILER Zastanawiam się dalej jakim cudem gość,który dostał w krtań z kastetu mógł ten cios przeżyć SPOILER.Co do zakończenia mam podobne odczucia.

ocenił(a) film na 7
flaga87

ALSO SPOILER Co tam rozcięte gardło, w tym stanie leżał przez długi czas i doszedł sam do szpitala, potem go jeszcze rozstrzelali, a na koniec wpadł do przerębli, a i tak żył.. coś mi się nie chce wierzyć, że Cave nie dodał niczego od siebie do scenariusza

Pauleta

Nie doszedłsam do szpitala sam (on tak myslał) tylko przewiozła go tam Maggie po "akcji" z typami ,którzy załatwili Forresta przy aucie.Rzeczywiście końcówka trochę zawodzi.

ocenił(a) film na 7
GREENWAVER

aha, no to teraz nieco lepiej to wygląda

ocenił(a) film na 6
Pauleta

Do minusów jeszcze muszę zaliczyć tutaj epizodyczną rolę Oldmana.Dlaczego rozpisali mu tylko kilka scen.Uwielbiam grę tego aktora,a tutaj taka licha rola.