5,3 6,0 tys. ocen
5,3 10 1 5959
4,5 6 krytyków
Generał - zamach na Gibraltarze
powrót do forum filmu Generał - zamach na Gibraltarze

Dobry 7/10

ocenił(a) film na 7

Mam słabość do polskiego kina, zwykle podoba mi się dużo bardziej, a już temat II wojny światowej to mój konik. Film był ciekawy, miejscami wbijający w fotel ale też skłamałabym gdybym nie powiedziała, że nie można było zrobić tego lepiej. Niemniej, dał radę ;)

ocenił(a) film na 9
vickoos

Też mi się podobał, choć przyznam, że temat II wojny światowej to nie mój konik :) Najbardziej podobała mi się gra aktorska (bardzo realistyczna) i to, że fabuła jest konkretna. Skupia się na jednym temacie i ładnie go prowadzi przez cały film. Irytują mnie jak w wielu filmach rozwarstwiają fabułę o wątki, które w ogóle nie mają racji bytu, no ale nie jestem reżyserem! Na szczęście w tym filmie tego nie ma :) i choćby dla tego warto go obejrzeć :P

suiiki

Realistyczna gra aktorska. Nie wiem, może za dużo naoglądałem się oskarowych ról z tego roku, ale gdzie ty tu widzisz grę aktorską? Jakąkolwiek? Kwestie są wypowiadane bez ładu i składu, nie trzymają się kupy, nie mają sensu w kontekście... Oficerowie mówiący między sobą językiem Pruszkowa...