Kto odpowiada za stronę merytoryczną tego filmu??? Chodzi o miasto a nie półwysep... Ludzie, jak się bierzecie za robienie filmu biograficznego, to wypada chociaz wikipedię poczytać!
"Kto odpowiada za stronę merytoryczną tego filmu???"
Godoją , ze Andrzej Soltysik albo jedna ze sprzataczek na planie...
LITOŚCI! "Zamach na Gibraltarze", nie "W"!!!
A co za roznica czy chodzi o miasto czy polwysep? No wlasnie widac kto czyta wikipedie i niestety robi z niej niewlasciwy uzytek. A ty autor tego postu skad wiesz ze chodzilo o miasto? moze jednak chodzilo o polwysep?
a może jednak nie chodziło... mój ojciec jest historykiem, zajmuje się zawodowo II WŚ i on też twierdzi że oczywiście chodzi o miasto nie półwysep... a swoją drogą nie ma żadnych dowódów na to, że był to zamach.. Sikorski był jednym z wielu, średnio się liczących wówczas generałów, i ani Ruscy, ani Niemcy, ani Anglicy, ani Francuzi nie mieli powodu żeby go zabijać...
Pajaca to ty z siebie nie rób, gówniarzu. Poczytaj ksiązki, stronki na necie (nie koniecznie wiki)... moze czegoś o świecie sie dowiesz, dzieciaczku
Zgadzam się! Wikipedia nie jest żadnym pewnym źródłem, bo z tego co wiem to każdy może na niej coś napisać. Nawet nauczyciele w szkole nie radzą wspierać się Wikipedią!
tak wikipedie obalono to za ksiazki sie bierze...podaj jakies konkretne tytuly i nie ksiazki z liceum chlopcze...poza tym to tylko film ktory byl krecony przed ekspertyza badawcza jego zwlok tak wiec to tylko fikcja...
"Sikorski był jednym z wielu, średnio się liczących wówczas generałów"
Hezron, oszczędź sobie wstydu i już się nie odzywaj...
taaa hezron nie pisz nic wiecej i do nauki i kredki strugac bo do końca roku jeszcze troszke.... radze zajrzec jednak czasami do książki od historii a co do tego że nie mieli za co, czy po co Pana Sikorskiego zabic, to mieli powód, spytaj się twojego ojca co "zawodowo zajmuje się II WŚ" może ci powie. Jak da ci opwowiedz to ja tu napisz... albo jak taki mądry jestes to może sam to rozkiminisz
kto tu tą dzieciarnie wpuszcza??? jak nie macie pojęcia o temacie to nie zabierajcie głosu z łaski swojej, dobrze? akurat info w tym wypadku na wiki jest prawidłowe, poczytajcie dodatkowo pare ksiązek i portali historycznych to sie dowiecie czegoś może. A lat mam pewnie wiecej nie z kazde z was, dzieciaczki
Może być i "na", i "w".
Odnośnie do samego filmu, albo nie..szkoda czasu i słów.
hezron tata jest historykiem zapewne takim jak panowie w IPN czyli niskich lotów, natomiast jeśli wg Ciebie postać Gen. była nie znacząca to polecam się zaprzyjaźnić z Zyzakiem.
Książka, jak ktoś chce poznać stronę polityczną od początku wojny do momentu zamachu, wraz z kilkoma dokumentami to -> "Gwiazda Władysława Sikorskiego". Książka spisana przez jednego człowieka z jego świty. Rzetelna i wiarygodna.
Plus, napisane jest poprawnie, w większości publikacji jak i na wykładach jest stosowana formułą "na".
No pomyśl, tak trochę dłużej. Sprawdź kilka rzeczy o autorze tej publikacji. Może sam dojdziesz, a nie będziesz bawił się w małego prowokatora który w internecie jest odważny jak rycerz walczący z wiatrakami.
Wow! Chyba znasz mnie lepiej niż ja sam siebie hehe.
Pewności nigdy nie ma, każdy ma jakiś swój interes, który może znacząco zaważyć na danej opinii.
Pozdrawiam i nie spinaj się tak, bo Ci żyłka pęknie. ;)
a może zamach "nad" Gibraltarem?
:P
Ten film jest biograficzny? problem w tym, że wątków potwierdzonych historycznie nie zawiera.
HEZRON baranie... nadal czekam na odpowiedz kim byl i dlaczego mieli by go zabić przecież taki mądry jestes nie wiesz co się nie udzielaj na forum!!!!
z kretynami nie rozmawiam... dorośniesz, poczytasz parę książek to porozmawiamy, ok? a jeśli Zyzak jest dla was autorytetem to szczerze współczuję.
jak dobrze doczytalem to napisales ze sikorski był malo znaczacym genralem i dodales ze Twoj tata jest historykiem i znasz cała sytuacje ;/ jesli tak jest hmmm za to co popelniles na tym forum raczej juz wywali Cie z domu pierwszy raz slysze ze general sikorski bylo malo znaczaca postacia ;/
hezron litości ale widzicie potrafi tylko napisać wy dzieciaki, kretyny, odwołajcie się do książek ale NIE napisze to o co go pytam i tyle hałasu narobił, przyznaj się wkońcu do błędu powiedz że nie wiesz, a kolega wyżej dobrze pisze że cię ojciec z chaty nie wyrzucił to cud... ale hezron dam ci podowiedź Generał Sikorski według jednej z teorii przeszkadzał przedwszystkim Sowietom ale jak i Aliantom pomyśl w czym...