Jestem swiezo po obejrzeniu filmu (przeglad techniczny)
samej historii nie znam, dlatego nie wypowiadam sie w tej kwestii, czy sceny przedstawione w filmie sa prawdziwe czy nie, poprostu na ten temat bede Cicho :)
Jesli chodzi o sam film, minusy :
*obsada mimo 'nazwisk' swoja gra nie powala ;/ ba... powiedzialbym wrecz, ze sa sztuczni jak oskarzeni w programie sedzia Anna Maria ...
*Co ITI chcialo stworzyc ? czy film dokumentalny, czy sensacyjny oparty na faktach ? nie mam pojecia, nie wyszlo im ani jedno ani drugie.
* mnie sam sposob krecenia filmu kojarzy sie z Teatrem Telewizji,
* sciezka dzwiekowa - wszystkie oddechy, stukot butow, mlaskanie - wszystko to gryzie po uszach, nienaturalne jakies takie
* Ujecia krecone z reki, w filmie nic sie nie dzieje, a kamera jakby w rekach biegacza byla ;)
* wstawki z filmow dokumentalnych - lubie takie wstawki, ale w tym filmie one totalnie nie pasuja, dziwnie wmontowane,
* obraz dzielil sie podczas waznych wydarzen, ale zrobione jest to tak chaotycznie, ze trudno sie zorientowac na poczatku o co chodzi.
* po ostatnich polskich komediach, myslalem ze film innego typu bedzie dobry, ale wrazenie moje bylo zludne...
Plusy ?
* czytelne dla widza przedstawienie historii, sama koncowka znosna,
* krotki film - 1,5h ;p - przynajmniej dla mnie za malo zeby sie wyspac ;)
4-/10
* "* mnie sam sposob krecenia filmu kojarzy sie z Teatrem Telewizji,"
*" Ujecia krecone z reki, w filmie nic sie nie dzieje, a kamera jakby w rekach biegacza byla ;)"
- czyli moje wrazenia po obejrzeniu fragmentów maja potwierdzenie- film wygląda jak TVNowska tandeta -serialowo dokumentalna...
samej historii nie znam, dlatego nie wypowiadam sie w tej kwestii, czy sceny przedstawione w filmie sa prawdziwe czy nie,
noo... ja bym się nie przyznawała na Twoim miejscu do niewiedzy w sprawach o których jest mowa w 6. klasie podstawówki.
Filmu jeszcze nie oglądałam, w każdym razie jest on co najwyżej "oparty na faktach", historycznie jest niepotwierdzony, wg znanych informacji żadnego zamachu nie było.
A ja sie przyznalem jak widzisz, nigdy z historii dobry nie bylem, i nigdy nie bede ;) a 6 klase podstawowki mam kilkanascie lat za soba, i moja pamiec tam nie siega tak szczegolowo jak Twoja :)
W kazdym badz razie, sam film - sposob przedstawienia w nim wszysktieog, nie podoba mi sie, i chocby przedstawial fakty w kazdym calu odwzorowujace to co sie kiedys stalo, nie polecilbym go nikomu, takie moje zdanie :) Pozdrawiam :))
wersja historii jest prawdopodobna, ale co do strony technicznej to się zgadzam, przeskoki scen raz jedno miejsce za chwile inne miejsce inny czas i tak co chwile, do tego to majtanie kamerą też męczące. ale film podobal mi się, głównie ze względu na opowiedzianą historię, ale oglądało sie to ciężko