8,1 792 tys. ocen
8,1 10 1 792309
7,6 74 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

Japie*dole! Ale chała!

użytkownik usunięty

To nie jest żadna prowokacja! Ten film to porażka! Zaczyna sie od jakiejś beznadziejnej bitwy (prawdopodobnie miało to budować jakieś napięcie w filmie ale niestety napięcia było ZERO, ZERO jakich kolwiek emocji podczas oglądania!), scenariusz pisany na kolanie, gra aktorska ogranicza się do zera, o efektach specjalnych napisze tylko tyle: gorszych nie widziałam, scenografia stworzona przez praktykanta, nawet charakteryzacja postaci jakaś taka mało profesjonalna :/ (aktorzy wyglądają jak modelki wzięte z ulicy). Ten film nie zasługuje na 10 miejsce (wogóle nie zasługuje na miejsce w TOP100!). Równie dobrze film mógłby się nazywać Kupa gówna (przepraszam jeśli kogoś uraziłam). Gladiatora niestety nie polece, chyba że cierpicie na bezsenność (wtedy obejrzyjcie ten film, zaśniecie po 20 minutach). Odemnie film otrzyma 10/10 ale tylko dlatego że występuje w nim mój ulubiony aktor (szkoda że zagrał w takim gniocie).

użytkownik usunięty

Chciałam jeszcze dopisać że na 10 miejsce bardziej zasługuje "Piła", "Transformers" albo "Dzień w którym zatrzymała sie ziemia". Nie dziwcie sie że Gladiator będzie cały czas leciał w dół.

ocenił(a) film na 10

widać że jest głupią pustą madzią co nigdy chyba nie widziała dobrego kina. Ten film jest świetny. A takie filmy jak "Piła", "Transformers" albo "Dzień w którym zatrzymała sie ziemia" to jedno wielkie nowoczesne gówno. Może piła jest w miare ale reszta to żenada. Gladiator to film ukazujący starożytny Rzym i jego obyczaje. Żal mi takich pustych ludzi.

/| |---- / /| |----
/ | | | / / | | |
/ | | | / / | | |
| | | / | | |
| ----- / | -----

użytkownik usunięty
kamil_morawski1

Idź się lecz. Gladiator to wielka porażka. Jeden z najbardziej przereklamowanych filmów w dziejach kinematografii. Widzę że nie znasz się na porządnym kinie. Filmy takie jak "Transformesr" albo "Dzień w którym zatrzymała się ziemia" to arcydzieła. Gladiator nie dorasta im do pięt.

użytkownik usunięty
kamil_morawski1

Widzę że dałeś Ojcu chrzestnemu 3/10. No to teraz wiem że wszystko ci piszesz to była prowokacja. Ojciec chrzestny to dzieło.

użytkownik usunięty
kamil_morawski1

I jeszcze jedno. Wszystkie filmy na liście TOP100 są fajne, oprócz tej chały zwanej Gladiatorem.

ocenił(a) film na 10

He he, ile madziu masz lat 10?

shady_88

Ok rozumiem film mógł się nie podobać itd ale żeby zaraz na jego miejsce wstawiać, takiego gniota jak Transformers?
Wątpię żebyś obejrzała wszystkie filmy z top100, więc nie wyskakuj i się nie ośmieszaj.
I prosze wyrażaj się kulturalnie i nie używaj przekleństw, ponieważ to tylko znaczy o Twoim braku kultury.

Frydrick

A i zapomniałam o najważniejszym!
Hahahahahaha i dałaś temu filmowi 10/10, bo zagrał w nim Twój ulubiony aktor?! Pozostawię to bez komentarza. Szkoda słów.

ocenił(a) film na 9

Madziu chce cie przytulic:-). Jak Ty walczysz o Gladiatora ktorego nie lubisz(nie chcialem uzyc slowa nienawidzisz). Wiesz co? Gupoty opowiadasz. Jak co to jestem pod mailem damiannos@o2.pl, gg:7396778. Gotowa do walki :P

hmmmmm nie podobał Ci się gladiator a podobał Ci się film pt. ''Dzień w którym zatrzymała się Ziemia''<===jak dla mnie to ten film jest porażką)
I faktycznie dałaś mu tylko 10/10 za aktora.... hmmmmm przedmówca ma racje ;)

ocenił(a) film na 10
ziellow

dla mnie Gladiator to jedyny film,który mogę oglądać w kółko

Ryan

Nie odpisujcie "autorce" tego tematu, to beznadziejna prowokacja, nic więcej. Nudzi się tej brudnej skwarce.

ocenił(a) film na 10

troll,troll,troll,troll,troll,troll,troll,troll,troll,troll,troll,troll i jeszcze milion razy troll :D

użytkownik usunięty
kyloss1

To nie jest prowokacja!!! Ten film mi sie nie podoba i już!!! Czy każdemu musi się ten film podobać??? Odwalcie sie ode mnie.

ocenił(a) film na 10

spokojnie...nie denerwuj się...

m_szymon

Wejdzie w Titanica i tam przeczytajcie jej post i wtedy każdy zobaczy, że to prowokacja. Nie odpisujcie dla tej skończonej idiotki (lub idiocie, który się podszywa bo jak wiemy w internecie można "wszystko").

Dances_with_Life

Różnie z ludźmi bywa, ale żeby gladiatora nazwać przereklamowanym to duża przesada ;]. Ja również mogę oglądać film w kółko ;p ale wole poczekać z rok bo mam do nich słabą pamięć a wtedy dobrze się ogląda z uczuciem jak na nowo :D.

ocenił(a) film na 10
h1rek

Wredna Madziu, odwal się od filmwebu, wszyscy na tym skorzystają...

SCOrpion_

ludzie robia sie coraz bardziej popierdoleni, a ty jestes najlepszym tego przykladem wredna madziu, czy jakos tak (co to w ogole z nick???)....

Glaurung

http://www.filmweb.pl/topic/1173627/To+przekracza+wszelkie+granice!!!.html a ja radzę zajrzec tutaj:) jeszcze nigdy sie tak nie uśmiałam:D widac wredna madzia lubi sobie czasem pofantazjowac:)

użytkownik usunięty

Moja droga wredna madziu - z reguły jest tak, że ja nie szukam zaczepki na netowych forach, bo tak robią zwykle gnojki i rzadko kiedy nawiązuję jakieś słowne bójki. Niemniej jednak, po przeczytaniu wielu twoich postów, nie tylko w tym temacie, ale i w wielu innych (vide Ojciec Chrzestny i kilka innych) po prostu nie mogę się powstrzymać... MADZIU, TYŚ JEST PO PROSTU, NAJZWYCZAJNIEJ W ŚWIECIE POJE**NA!! Na litość boską, można jeszcze zrozumieć fakt, że komuś się film nie spodobał, bo ma kilka słabszych punktów, ale ty mówisz po prostu o rzeczach, o których ani ty, ani nawet twoja pani przedszkolanka (która cię pilnuje żebyś się grzecznie bawiła z innymi dziećmi) nie macie bladego pojęcia! Dżizys kochany, jak ty możesz w ogóle wspominać o jakiejś scenografii i charakteryzacji postaci, przecież to jest rozbój w biały dzień!! PANIE I PANOWIE, LEĆMY DO RIDLEY'A SCOTT'A I DAJMY MU ZNAĆ, ŻE MAMY W KRAJU WREDNĄ MADZIĘ, KTÓRA SIĘ ZNA NA TWORZENIU SCENOGRAFII I CHARAKTERYZACJI POSTACI JAK MAŁO KTO!! PRAWDZIWY TALENT, FACHOWIEC I "SAMORODEK" NAM SIĘ TU MARNUJE, W POSTACI WREDNEJ MADZI, CO BY POKAZAŁA W HOLLYWOOD, JAK NALEŻY ROBIĆ FILMY!! Dziecko kochane, ty czepiasz się w tym filmie rzeczy, nad którymi sztab profesjonalistów pracował latami, mając ogromny budżet do dyspozycji, i otrzymując całą gamę Oskarów jako uhonorowanie wspaniałych efektów owej pracy! A tu proszę, wylęgła nam się w Polsce utalentowana wredna madzia, co to lepiej się zna na robieniu filmów od Ridley'a Scott'a i jego ekipy... Noż po prostu łapy opadają, naprawdę FilmWeb schodzi na psy bo takiego natężenia matołectwa i bzdur nie spotyka się na żadnym innym forum internetowym...

ocenił(a) film na 10

Proszę was
Nie można tak pisać o tym filmie
To jedno z największych dzieł filmowych
Opowiada o historii starożytnej, ale też ma swoje przesłanie, które trudno zrozumieć, . Tylko dlatego wybaczam wszystkim, którzy źle piszą o tym filmie. asługuje na bycie w pierwszej dziesiątce.

użytkownik usunięty

Napisałaś że w filmie grał twój ulubiony aktor i że "gra aktorska ogranicza się do zera" :D

Dobra jest ta Madzia :D No coz... jak ktos w tym filmie widzi tylko osilkow wywijacych mieczami a nie dostrzega tego ze to dzielo opowiada glownie o dazeniu do wolnosci no to co tu pisac. Moze dla niej liczy to ze podczas zagrozenia dla calego swiata nadjedzie zolte camaro i nas wybawi od zla wszelkiego za pomoca lusterek ktore przemienia sie w jakies smiercionosne karabiny :D

ocenił(a) film na 10

Ludzie ale 'TOP' to nie jest zbiór czegoś ,co jest najlepsze ,ale najpopularniejsze :/!

ocenił(a) film na 10
UnKnowN_3

jaki film bym nie sprawdził na tym portalu to zawsze w komentarzach pod nim jest "ale kicha", "ale chała" lub "totalny gniot"...wielcy znawcy kina zawsze muszą dać o sobie znać...to jaki film jest wg was dobry?
ja się na tym nie znam ale Gladiator wg mnie jest fantastycznym filmem...podobały mi się walki maximusa...i co z tego że 1 gość z 2 mieczami rozwala 10 uzbrojonych po zęby mięśniaków...podobała mi się również muzyka, przzy której w pewnym momencie ciarki przechodziły mi po całym ciele...i również fabuła bardzo ciekawa.
Po skończeniu mówię sobie"kurde arcydzieło" ale wchodzę tutaj i oczywiście "chała"...wgl nie rozumiem argumentu "scenariusz napisany na kolanie"...ciekawe na jakiej podstawie autor tych słów tak twierdzi ;/

nefro

""scenariusz napisany na kolanie"...ciekawe na jakiej podstawie autor tych słów tak twierdzi ;/ "

Przy całym moim uwielbieniu dla Gladiatora, to akurat prawda:

Tutaj Scott o tym mówi:
http://www.youtube.com/watch?v=NiyuvxcdhXs

Czy w innym filmiku typu "making of"