Gniew oceanu

The Perfect Storm
2000
7,0 50 tys. ocen
7,0 10 1 50376
5,3 12 krytyków
Gniew oceanu
powrót do forum filmu Gniew oceanu

bez problemu zasnąłem, a kiedy oglądałem go po raz 4 (zawsze zasypiałem przed końcem) w końcu obejrzałem całego. na bezsenność jest wspaniały. Właściwie co oni łowili? Złotą rybkę? A tak wogóle ten film to ***** ******** *** ******* *** *****************.

ocenił(a) film na 4
dawid89_

zgadzam się... przed chwilą ogladałem na TVNie.. w połowie usnąłem. . wątlutka fabułka nadmuchana do granic możliwości.

ocenił(a) film na 10
jacek__

Jaka nudna i naciągana fabułka skoro film opisuje w pewien sposób wydarzenia które faktycznie miały miejsce??! Nie rozumiem sensu waszych wypowiedzi nie jest to pewnhie retrospektywne dzieło ale na pewne tez nie wytwór fantazji reżysera! Polecam jeszcze raz obejrzeć!

ocenił(a) film na 8
dawid89_

Jak taki nudny to po cholere zes 4 razy ogladal.

ocenił(a) film na 10
Mulambo

No wiesz pewnie standartowa gadka :zostal zmuszony ;)...wzruszajacy film o ludziach ktorzy poswiecili zycie dla glupich ryb....ale przede wszystkim tka jak np. Murphy dla rodizny ;(

dawid89_

Oglądałem 4 razy, żeby obejrzeć do końca. Nie mam w zwyczaju pisać o czymś nie znającego tego do końca. A propos tego, że jest na faktach---)))to nawet takie historie można ukazać w ciekawy sposób

ocenił(a) film na 9
dawid89_

Miałem okazję 2 razy być na morzu, w trakcie b.silnych sztormów(ale fale i tak były 3 razy mniejsze) - tego nie da się opisać - to trzeba przeżyć - moim zdaniem film znakomicie oddaje sytuację - walkę z żywiołem - żeby to zrozumieć trzeba się utożsamić z bohaterami, tu nie chodzi jak ktoś napisał tylko i wyłącznie o "łowienie ryb" - jest w tym coś głębszego. Żal mi ludzi, którzy nie czują ducha tego filmu - może powinni się sami kiedyś zmierzyć z żywiołem - wtedy zrozumieją.

ocenił(a) film na 4
rahl

ja kocham morze, ale to nie ma najmniejszego wplywu na fakt, ze film jest wedlug mnie zalosny; rozbuchana do granic przyzwoitosci czulostkowosc i ciagnaca sie niemilosiernie fabula; poniewaz przed obejrzeniem znalem zakonczenie, zastanawialem sie tylko kiedy oni wreszcie do cholery zgina??
ogladalem ten film tylko raz kilka lat temu i od tamtej pory unikam go jak ognia - jest prawie tak zly jak "Znaki"

ocenił(a) film na 8
dawid89_

Jak dla ciebie film jest słaby to chyba się nie znasz, albo po prostu nie lubisz filmów,związanych z tematyką Wodną,a jeśli nie lubisz to w ogóle ich nieoceniaj. Dobre aktorstwo,znakomite efekty specjalne oraz zaskakujące zakończenie sprawiają , że Perfect Storm ogląda się jednym tchem.Sam dałem mu 8/10 i uważam,że ta ocena jest obiektywna.

dawid89_

moze i nudny ale soundtrack warto miec bo rewelacyjny