Godzilla

Gojira
1954
7,0 5,9 tys. ocen
7,0 10 1 5932
7,1 16 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Dawno takiego gniota nie widziałem, Godzilla chodzi gorzej niż Megazord z
Power Rangers. Kiedyś gdy były urodziny u mnie w domu był włączony Polsat i
leciało to coś. I tak nikt nie oglądał bo to leciało i leciało i leciało.
Idzie sobie Godzilla, ryczy Łaaa ! Łaaa ! Niszczy pare budynków i zieje
jakimś powiewem laserowym czy co to tam jest.

2/10

fafa194

Po pierwsze nie widziałeś zapewne żadnego w całości, po drugi pewnie mówisz o którymś filmie z serii bo ten jest 1954 roku i telewizja bardzo rzadko go puszcza.

fafa194

Głupie dziecko przyzwyczajone do avatarków i tyle w temacie.

ocenił(a) film na 10
fafa194

Jak już widziałeś to zapewne przerobioną przez amerykanów 1w 1956 roku wersję. Oryginalna jest o wiele lepsza.

ocenił(a) film na 9
fafa194

Żal mi cie fafa194. Ten film to legenda. Idź oglądaj swoje Power Rangers, albo lepiej włącz sobie Teletubisie, a nie obrażasz dzieło, przy którym pracowało tylu ludzi. Ten film to klasyka bocie.

pawello1200

Tylko nie popuśc.

ocenił(a) film na 9
fafa194

Trochę przesadziłem z obrazą (I'm sorry). Ale, ponieważ ten film jest z 1954 roku, to nie patrzy się na efekty specjalne, tylko na fabułę i przesłanie. Trzeba zrozumieć ten film. A ty widziałeś wersję amerykańską, która jest podróbką oryginału. Oryginał jest inny i o nieeeeeebo lepszy. Ale i tak pewnie byś nie zmienił zdania, ponieważ nie należysz do prawowitych odbiorców tego typu filmów (ale przecież Power Rangers!). Po prostu nie oglądaj tego typu filmów i nie będziesz się denerwował tym "Łeee! Łeee!, a właściwie to "Roar!".

ocenił(a) film na 10
fafa194

Chociaż będzie ciężko, to postaram się nie obrazić Twojej osoby. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie i ja to szanuje. Jednak wyrażając własną opinię, każdy powinien czynić to w sposób odpowiedzialny i dojrzały. Natomiast to co Ty tu przedstawiłeś to manifest ignorancji.
Po1. Skoro nie oglądałeś tylko od czasu do czasu rzuciłeś na film okiem to jaka jest szansa, że cokolwiek z niego wiesz? 90% produkcji oglądanych w sposób przez Ciebie przedstawiony to gnioty.
Po 2. Wątpię byś w TV oglądał tę produkcję... Nie dość, że Telewizja nie wyświetla tego tytułu zbyt często to NIGDY nie wyświetliła jeszcze oryginalnej wersji do której wystawiłeś krzywdzący komentarz i ocenę. Jeżeli już widziałeś ten tytuł to w dużo gorszej i bezsensownej wersji amerykańskiej z 1956 roku --> http://www.filmweb.pl/film/Godzilla-1956-97217 i to tu jak już powinien znaleźć się Twój komentarz wraz z oceną. Jeżeli się już ocenia to warto zwrócić uwagę na to co się ocenia. PS: Ten tytuł w oryginalnej wersji nie jest dostępny w Polsce.
Po 3. Porównanie do produkcji Powar Rangers jest nie na miejscu... te produkcje dzieli przepaść 40 lat, a nawet pomimo to uważam, że jakość Gojira`54 jest na nieporównywalnie wyższym poziomie niż Powar Rangers.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Gojira

Ja wcale nie porównywałem tego filmu z "Power Rangers". Tu niema czego porównywać. Jedno to SF dla dorosłych, drugie dla dzieci. Ja tylko zaproponowałem temu drugiem powrót do swojego gatunku filmowego. ;)

ocenił(a) film na 10
pawello1200

Przecież nie Tobie odpowiadałem tylko założycielowi tematu o czym świadczyć może układ komentarzy i kontekst mojej wypowiedzi...

ocenił(a) film na 9
Gojira

Aha, przepraszam. :)

fafa194

Groźny gimbus jest groźny!

fafa194

O boże jaka pomyłka, to nie jest ten film który ja widziałem. Właśnie sobie obejrzałem kawałek na necie i widzę że to nie ten który oglądałem tyle tych Godżilli że nie wiadomo który jest który, przepraszam wszystkich fanów ;)

ocenił(a) film na 10
fafa194

super = to może zmień ocenę ;) Każdy może się pomylić, super że potrafisz się jeszcze do tego przyznać (godne podziwu w dzisiejszych czasach), a do pełni szczęścia brakuje jeszcze tylko zmiany oceny - uczynisz mnie w pełni szczęśliwym? :P ;)

Pozdrawiam i życzę więcej rozwagi przy wystawianiu kolejnych ocen, a zwłaszcza otwieraniu tematów ;)

Gojira

Już :)

ocenił(a) film na 9
fafa194

Też przepraszam, zauważyłem, że masz całkiem sprawiedliwe oceny na swoim profilu ;) i doszedłem do wniosku, że to chyba nie ten film oglądałeś. Jeszcze raz przepraszam za moją wcześniejszą obraźliwą wypowiedź, byłem wkurzony. :) Gdybym tylko mógł ją usunąć... Ale nie mogę, nawet z edytować. :( Po prostu wystarczy na nią nie zwracać uwagi. Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam! ;P

pawello1200

porównywanie filmu z lat 50 do teraz jest fachowo nazywane debilizmem, ta stara godzilla bije na głowę wsiurskiego Ajvatara który jest tylko ładnie ozdobioną kupą