"Godzilla Król Potworów" to tytuł marnej amerykańskiej przeróbki tego filmu ("Godzilla King of the Monsters), a nie oryginalnej japońskiej Gojiry o której tu mówimy.
Swoją drogą to czemu na DVD w Polsce nie mogli wydać właśnie TEGO filmu tylko tą amerykańską przeróbkę?
Z bardzo prostego powodu.Nasi dystrybutorzy są upośledzeni umysłowo i są to w dodatku lenie i nieuki przy tym pracują.Mam parę przykładów.Jestem w posiadaniu wszystkich Godzilli jakie wyszły u nas na DVD (tych paków).Pierwszy rażący błąd-źle podany tytuł,trzeba być kompletnym bezmózgiem by dopuścić do takiego błędu.Na opakowaniu pisze że jest tam terror Mechagodzilli.Odpalam i co leci?Godzilla kontra Mechagodzilla.Dystrybutor nawet nie raczył zadać sobie odrobiny trudu aby się upewnić jaki tytuł wypuszcza na rynek.Ciekawe pod jakim tytułem teraz wydadzą ten właściwy terror?Kolejny przykład to tłumacze.Jak słyszę Mostra zamiast Mothra to mnie skręca,albo perełka-Radon,zamiast Rodan.Jeszcze parę takich perełek się znajdzie,ale teraz ich nie pamiętam dokładnie.Kompletna porażka.Nie dość że z łaski wydali te filmy na DVD to jeszcze spartolili robotę i nie raczą nawet przeprosić i naprawić błędu.Jak mam oglądać Godzillę z Polskim tłumaczeniem(tym obecnym,bo stare było ok,starali się,szanowali te filmy)to mam dostać wysypki i nóż otwiera mi się w kieszeni.Także twierdze że nie wydali japońskiego Godzilli na DVD bo to wymaga wiedzy,której dystrybutorom brak,jak widać po takich banalnych przykładach.Oni nie widzą różnicy bo są za tępi na to.Przykre,ale prawdziwe.Dlatego też pewnie nigdy nie spełni się moje marzenie posiadania oryginalnych zbiorów filmów Kajiu na DVD.