PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95938}
6,7 112 tys. ocen
6,7 10 1 111818
4,8 19 krytyków
Gothika
powrót do forum filmu Gothika

Oglądałam film dwa razy, ale chyba za każdym razem albo to omijam albo sama nie wiem. Mianowicie: kto w końcu zabił męża głównej bohaterki?

ocenił(a) film na 9
blacki

No chyba jego żona, ale była opętana przez tą dziewczynę... ?

Natalusia

No też tak myślałam, ale jeśli to ona by zabiła to chyba odpowiedziała by za to...? Więzienie itd...

ocenił(a) film na 9
blacki

NO właśnie i to jest wałek w tym filmie :( zakończenie! Ponieważ w rzeczywistym świecie gdyby nawet kobitka zabiła męża siekierą w taki sposób... to nawet gdyby sie okazało że jej mąż robił takie rzeczy jak robił... to poszła by siedzieć za morderstwo! Przecież go zabiła i co sie usprawiedliwia że została opentana przez dziewczyne która umarła 4 lata wcześniej? Wariatka bo wierzy w opentania. Wyrok. Psyhiatryk. A jak nie opentanie to znaczy że zabiła męża bez wyraźnych powodów lub jak mogła wcisnąć prokuratorowi że odkryła zbrodnie męża... ale to też nie powód do ułaskawienia... zemsta :(

ocenił(a) film na 6
blacki

męża zabiła głowna bohaterka.była chora psychicznie więc trafiła do szpitala,zamiast do więzienia.wypuścili ją ,ponieważ wszystko się wyjaśniło (duch przestał ją nękać,więc była zdrowa).

użytkownik usunięty
blacki

Tak zabiła go Miranda (Halle Berry), gdy była opętana przez ducha tej dziewczyny, robiła to nie świadomie. Nie wiem jak oglądając film 2 razy nie dostrzegłeś/łaś tego, przecież na końcu wszystko sie wyjaśnia, cała sytuacja jest jasno przedstawiona.