8,2 446 tys. ocen
8,2 10 1 446180
7,7 67 krytyków
Gran Torino
powrót do forum filmu Gran Torino

Tragedia

ocenił(a) film na 1

Mi się ten film po prostu nie podobał! Masakra.

kasia_roza

Masakra ? Jakie Twoim zdaniem ma znaczenie slowo "masakra" ?
A co do filmu to raczej nie jest dla dziewczyn.

ocenił(a) film na 1
Arczi_82

Dla dziewczyn? To jest taka kategoria? Mi się podobają różne filmy także te dla "chłopców", ale ten film po prostu mi się nie podobał, był nudny i przewidywalny, po 15 minutach filmu można było się domyślić jakie będzie zakończenie. Z całym szacunkiem dla aktora głównej roli, który jest przekozacki, ale ten film w moim odczuciu jest do bani.

kasia_roza

Po 15 minutach można się było domyślić jakie będzie zakończenie? Ja się domyśliłem jeszcze przed kliknięciem 'PLAY' na moim DVD. W tym filmie nie chodzi o zakończenie, ten film niesie ze sobą pewne mądrości i refleksje, których niestety nie zrozumiałaś, ale nie mam zamiaru Cię za to ganić. To nie był łatwy, lekki film.

ocenił(a) film na 1
Vaylander

Ja rozumiem że nie chodziło o konkrety, przyznaje się bez bicia że nawet nie chciałam go zrozumieć bo mnie film skutecznie odpychał i robiłam milion rzeczy podczas gdy film gdzieś tam sobie leciał. No ale gustów jest tyle co ludzi, nie wszystkim wszystko musi się podobać prawda? Ty lubisz ten film ktoś lubi kolorową tańczącą młodzież z High School Musical i też jest cacy. :D

ocenił(a) film na 9
Arczi_82

Jak nie dla dziewczyn, jak dla dziewczyn...! :P Ja obejrzałam ten film wczoraj (W końcu. Planowałam już od bardzo, bardzo dawna, tylko z możliwościami wychodziło różnie...) i podobał mi się niesamowicie.
I nie przyklejaj więcej takich łatek jak 'dla dziewczyn' czy 'nie dla dziewczyn', z łaski swojej. :P Bo - wyobraź sobie - po ziemi chodzą również takie dziewczyny jak ja, których ulubionymi gatunkami są - typowo męskie - filmy gangsterskie czy wojenne. Między innymi. ;)
Pozdrawiam. ;)

użytkownik usunięty
kasia_roza

Film ma świetny przekaz, no cóż różne są poglądy.

ocenił(a) film na 1

Ile ludzi tyle gustów :) mnie też drażnią takie szufladkowanie co dla chłopców co dla dziewczynek bo życie jest różne, moim hobby jest np rozkrecanie samochodów na części i co nie można?

kasia_roza

Można. Tak się tworzy homoseksualizm i inne zboczenia. Ostatnio więcej widuje facetów w długich włosach niż kobiet.

ocenił(a) film na 8
Vaylander

"Tak się tworzy homoseksualizm i inne zboczenia." http://files.redux.com/images/bc4cb2d18aeb36e8e218829d24ed3978/raw

ocenił(a) film na 10
kasia_roza

nie rozumiesz filmów z eastwoodem to nie ogladaj. filmy z eastwoodem powinny obejrzec fanki bibera itd by w koncu zobaczyly jak zachowuje sie i wyglada prawdziwy facet. jestem facetem i co do samochodów to mnie nie interesuja tak samo jak nie cierpie pilki noznej ale uwielbiam piwo, asg i wiele innych rzeczy, tez nie lubie szufladkowania

ocenił(a) film na 1
statnik

Tak nie rozumiem, bo jestem przecież debilem z ujemnym ilorazem inteligencji, bo ci wspaniali wszechwiedzacy mysla ze jak im sie film podoba to wszystkim tez musi inaczej to idioci niczego nie rozumiejacy. Bravo Panowie, popisaliscie sie.

ocenił(a) film na 10
kasia_roza

dopasuje sie do twojej wypowiedzi: ogladaj twilight + wibrator

ocenił(a) film na 1
statnik

Takimi wypowiedziami to tylko i wyłącznie wystawiasz świadectwo sobie i swojej inteligencji. A wibrator to możesz sam użyć przy jakimś Dirty Dancing ewentualnie.

ocenił(a) film na 10
kasia_roza

jestem za mlody na dirty dancing ale twoja matka to idelany wiek ;) wiec powtorze jesli nie rozumiesz filmow z eastwoodem to nie oceniaj. chcesz dyskutowac? oberzyj kazdy film z eastwoodem, dorosnij to pogadamy za 10 lat dzieciaczku