6,6 6,2 tys. ocen
6,6 10 1 6176
6,4 9 krytyków
Gry uliczne
powrót do forum filmu Gry uliczne

Nie mam pojęcia co chcieli udowodnić przez to - Street Games i jeszcze ta giwera
BUlszit

użytkownik usunięty
Ready2

Nie czepiałbym się jeszcze tego pistoletu. Gorsze jest zakończenie, nic nie wyjaśnia i pozostawia niedosyt, ogólnie poprawnie zrealizowany film. Gdyby nie ten cholerny koniec - szlag.

a ja z kolei nie wiem czemu takie dziwne jest zakonczenie, ze go zamordowal ten koles i z jakiego powodu ???
wie ktos o co tu chodzi ???

ocenił(a) film na 7
lancerek

Spoiler Wg Janka zamordowano za to że chciał dość prawdy w sprawie Pyjasa i komuś sie to nie spodobało trochę brzmi to jak z amerykańskiego filmu al mi sie akurat podobało a tak w ogóle to Krauze dziś sie wstydzi tego filmu i uznaje go za swą porażkę.

ocenił(a) film na 8
lancerek

Ja nie wiem, co było niejasne w zakończeniu. Pokazało, że pomimo transformacji, zmian itd. tak naprawdę nic się nie zmieniło. Historie tych dwóch młodych mężczyzn były analogiczne, przez cały film bardzo wyraźnie to sugerowano. A morał z nich jest taki - będziesz się pchał gdzie nie trzeba, to cię zmiotą. Takie skomplikowane?

użytkownik usunięty

Rzeczywiście, zakończenie NIC nie wyjaśnia. Może jest to jednak jakaś przenośnia? Sprawa zamordowania Pyjasa jest w zasadzie do dzisiaj niewyjaśniona.

ocenił(a) film na 10

nie wiem czy czytałem jakieś książki publicystyczne, ale zakończenie jest jak najbardziej realistyczne. sb pozbyło się osoby niewygodnej, szukającej prawdy. wiele takich przypadków w naszej historii, choćby z afery fozz albo "samobójstwa" w więzieniach od spraw papały czy olewnika.

ocenił(a) film na 8
Ready2

A plakat faktycznie jest żałosny, ale chyba wiem, co przyświecało twórcom. To lata 90-te, moda na "męskie", gangsterskie kino i ten gnat miał przyciągnąć uwagę widza. Chyba.

ocenił(a) film na 7
Lena_Borgia

taaa i napis "po amerykańsku"

ocenił(a) film na 8
korozjantka

Okazuje się, że to plakat zagraniczny. Polskie wyglądają zupełnie inaczej
http://www.culture.pl/pl/culture/artykuly/dz_gry_uliczne_krauze
http://www.lideria.pl/Gry-uliczne-Gry-uliczne-Krzysztof-Krauze/sklep/opis?nr=241 065#o