Disney kupił właśnie Lucasfilm, za niemałą kwotę i planuje ekranizację kolejnej części sagi w 2015 roku.
http://movies.broadwayworld.com/article/Breaking-News-Disney-Acquires-Lucasfilm- for-405-Billion-STAR-WARS-Episode-7-in-2015-20121030
http://www.businessinsider.com/disney-buys-lucasfilm-for-4-billion-2012-10
https://thewaltdisneycompany.com/blog/disney-acquire-lucasfilm
Tak ! jak dla mnie dobre wieści - Bo Lucas tego by nie zrobił, a po Po TRON: Legacy - można spodziewać się tylko dobrych nowych i świeżych SW ! Czekam !!!!!
No to macie problem - 40 lat historii uniwersum po bitwie o Yavin jest zbyt zajęte by wykroić epizody. Chyba że ekranizacje.
Skończy się to na tym że badają reakcję rynku ale inne prima aprilis:)
Dziwny jesteś skoro niby cenisz wysoko SW a nie wiesz że oprócz filmów jest masa książek, komiksów i gier tworzących spójną historię. Albo nie wiesz co to była bitwa o Yavin.
Pomijając oprócz tego że na czyjś post odpowiadasz krótkim zdaniem o treści godnej jakiegoś agresywnego chamskiego szczyla nie umiejącego dyskutować co jest już poza wszelkim komentarzem aczkolwiek smutnym standardem dla plebsu z Neostradą na FW.
http://starwars.wikia.com/wiki/Main_Page
http://ossus.pl/biblioteka/Strona_g%C5%82%C3%B3wna
Trochę lektury w temacie zanim znowu zbyt łatwo się skompromitujesz:)
Eeee... A od kiedy to Lucas się przejmuje EU? Myślisz, że disney się będzie przejmował? Kasa misiu, kasa... Te książki to będziemy sobie mogli do kosza wyrzucić... Zresztą dla wielu osób Star Wars to tylko filmy. Reszta to ciekawostka.
Pieszczotliwe określanie użytkownika misiem zachowaj dla swojego chłopaka:).
Tak z góry wiadomo już całą fabułę trylogii i ewentualnego traktowania EU. Świat SW jest znany z tego że w stosunku do innych uniwersów jest w miarę spójny więc nie można od tak przekreślić dorobku 20 lat tworzenia tego uniwersum ponieważ to właśnie ci ludzie którzy zakupują do dziś produkty z tym związane są dużym targetem produkcji.
Jeśli w ogóle powstanie Trylogia Disneya to może się dziać np. wiele dziesięcioleci lub nawet stuleci po filmach. Nie trzeba wkurzać wyjadaczy zniechęcając ich do kupowania produktów z tym związanych, ryzykując czy znajdą się ludzie którzy ilościowo zastąpią "obrażoną" część. Partacze pokroju Lucasa i Filoniego z racji przejęcia firmy będą mieli drugorzędne prawo do decydowania o tym - nie może być że w tej firmie siedzieli by więksi partacze od Lucasa. Prawda - Disney jest znany z tworzenia partackich produkcji pokroju przeciętny John Carter czy durnowaci Avengers ale to nie znaczy że z góry spartolą całe Uniwersum SW babolem przy którym TCW by wymiękło:).
"Kasa misiu, kasa..." to cytat. Dość znany w kręgach kibiców piłkarskich. Nie będę Ci tłumaczył skąd się wziął. A poza tym mam żonę ;) Swoją drogą idąc Twoim tokiem rozumowania - Janusz Wójcik jest gejem ;D Masz rację, fajnie by było gdyby nie spieprzyli kanonu, ale czytałem kiedyś wywiad z Lucasem gdzie wprost powiedział, że o ile cieszy go fakt, że stworzone przez niego uniwersum tak się rozrosło, o tyle gdyby kręcił dalej nie oglądałby się na książki, bo dla niego do kanonu liczą się tylko filmy.
tc1987 - się kmiocie prężysz jak inni nadają ci milusińskie zdrobnienia. I nie wyjeżdżaj tu z beletrystyką noob. Portal na który śmiałeś zawitać traktuje raczej o filmach, a dodatkowe gadżety - książeczki, komiksy i pluszowe Misiaki pozostaw dla siebie i taty na długie zimowe wieczory.
"ponieważ to właśnie ci ludzie którzy zakupują do dziś produkty z tym związane są dużym targetem produkcji. " - pracujesz noob w telesprzedaży czy kilkuletnie doświadczenie akwizytora daje się odczuć ?
"Partacze pokroju Lucasa" - kmiocie co ty wypisujesz ! jedynym partaczem jest twój stary - ze zmajstrował takie telesprzedażowe gówno !
Zamilcz i odpal może Kickassia. Dramat - skąd się biorą tacy "akwizytorzy" ?!
Nowe filmy gwiezdnej sagi? Tylko o czym one by były? Kto będzie ich bohaterem? Na pewno nie "następne pokolenie" czyli Jaina, Jacen i Anakin... ALe jeśli robić jeszcze jakieś filmy z tej sagi, to trzeba było nie robić tej prequel trilogy. Tak przynajmniej ja uważam.
A dlaczego nie - przecież Bena Skywalkera mógłby zagrać wielki aktor produkcji Disneya - Justin Bieber:). Mark Hamill pewnie by się zgodził zagrać więc jest już jakiś punkt wyjścia:D.
Zaaaajeeeebiaaaaszczooooo! Własnie sie dowiedzialem! Myslalem ze już nie dożyję! Bardzo dobrze, że disney kupil, oni tego nie spier....ą. Poza tym Lucas wiec co robi i byle komu by tego nie oddał.
Myślę, że to dobra wiadomość. Może oni odświeżą Star Wars, bo ta nowa trylogia to Lucasowi tak średnio wyszła i moim zdaniem przez te nowe epizody to całe universum doznało uszczerbku... Lucas się tak zachował, jakby skierował te filmy w dużej mierze dla dzieci (omg -Jar Jar i jego koledzy), a przecież nie tego ludzie oczekiwali i nie taka była widownia starych epizodów. Za dużo takiego infantylnego patosu jak np cała ta historia z małym Anakinem i jego kolegami na Tatooine, a za mało dobrej, mrocznej fabuły takiej jak coś w stylu Knights of the old republic 2... Ogólnie te nowe epizody wyglądały mi jakoś plastikowo jak prosto z "Ikei". A kolejna część może być o naprawdę wielu rzeczach, jest masa książek gier, historii, a w razie potrzeby można przecież stworzyć nowe. Ważne jest tylko to, żeby to nie było kiczowate i żeby było bez Portman i Haydena (omg) ;]
Poza tym dodam jeszcze, że mniej komputera Panowie. W epizodach 1-3 ludzie od produkcji wręcz chwalili się, że większość ujęć powstaje na blueboxach i w programach... Czułem się trochę jakbym oglądał kreskówkę.
Przede wszystkim mogliby lepiej ogarnąć walki. 1,2,3 nie było takie złe, tylko jak dla mnie pojedynki i gra niektórych aktorów stała na niskim poziome. Co do ,,dziecinności'' nie ma z ty problemu, wszystkie star wars'y był robione pod dzieci. Dobrze by było gdyby nowy sw nie miał powiązań ze starymi. Ogólnie dobrze, że Disney się tym zajmuje, nie podobali mi się avengers'i ale raczej wyjdzie to dobrze.
http://film.onet.pl/wiadomosci/walt-disney-kupil-lucasfilm-powstanie-nowa-trylog i,1,5292490,wiadomosc.html
Genialne wieści. W koncu Lucas nie będzie w tym maczał palcow w wysokim stopniu, tak jak nie reżyserował startej trylogii. Jestem ZA!