Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261493
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Chiny

ocenił(a) film na 7

Kiedy premiera w Chinach? Chyba dziś. Jak tak to jak myślicie ile tam zarobi? Może już są jakieś wstępne z dzisiaj informacje a i kiedy będą wyniki box office z Chin, w poniedziałek czy niedziela?

WTTW_FILM

300 mln to by był sukces

użytkownik usunięty
WTTW_FILM

Mnie aż tak bardzo , chiny nie interesują . Ponieważ nie cierpię tego kraju . Gdy będziesz , chciał podam ci powód czemu chin nie cierpię .

ocenił(a) film na 7

Możesz podać :D.

użytkownik usunięty
WTTW_FILM

Przez ich zwyczaj jedzenia psów i kotów [ obdzierają je żywcem i gotują ] .

ocenił(a) film na 7

Nie każdy ale to jest okropne, są tacy co jedzą psy ale nie obdzierają ich żywcem ze skóry i gotują żywcem (co i tak jest porąbane co najmniej) ale na festiwalu psiego mięsa masowo obdziera się zwierzęta ze skóry i gotuje żywcem bo twierdzą że wtedy jest smaczniejsze mięso.

użytkownik usunięty
WTTW_FILM

Ale teraz już znasz powód dla którego, chin nie cierpię . Musiałbym dowód zobaczyć , według którego nie każdy z chińczyków tak robi w stylu ; nie obdzierają psy i koty żywcem ze skóry , i gotują . Ale to myślenie dotyczące psiego mięsa na festiwalu , uważam za chore .

ocenił(a) film na 7

Cały festiwal jest chory, w Chinach są organizacje które wykupują psy które mają trafić do gara po czym szukają im domu. Są niestety też takie które kradną psy i koty innym żeby je sprzedać tym co gotują. A nie każdy je psy tam jak nie każdy je kiełbasę u nas.
A co do tego dowodu, są restauracje które mają psie mięso kupione u osób które zabijają psy w sposób bardziej humanitarny niż te "zwierzęta" na festiwalu.

użytkownik usunięty
WTTW_FILM

I to jest według mnie , bardziej chore . I rozumiem co do tego dowodu

użytkownik usunięty
WTTW_FILM

masz racje w 100 % .

Ja też chcę. :>

użytkownik usunięty
Blaxi

To udaj sie do chin , jak tego chcesz .

Czemu mnie nie lubisz? ;__;

użytkownik usunięty
Blaxi

bo, tak, go, uczono, w, dawnej, szkole, serio, ;D

ocenił(a) film na 8

Chłopie, pisałam Ci żebyś go nie zaczepiał.

użytkownik usunięty
paula0fm

Jak widzisz , ja nie pisze nic do niego , tylko on do mnie . I myśle że ; zwady ze mną szuka .

użytkownik usunięty
Blaxi

Czy ja w którymś ze swoich postów , wspomniałem ; że cie nie lubie ? .

użytkownik usunięty

a co to ma do sukcesu zarobkowego filmu ?...

użytkownik usunięty

Zaczynam podejrzewać że zwady ze mną szukasz . Chcąc doprowadzić do tego by admini Filmweb , zawiesili mi konto .

ocenił(a) film na 9
WTTW_FILM

Trudne pytanie, bo rynek chiński jest specyficzny. Zajrzyj na wyniki boxoffice na filmwebie, tam wygrał Jurassic World, a w czołówce jest Iron Man 3 i Transformers 4(?) - tylko te filmy zgarnęły powyżej miliarda dolarów, a taka pula nas interesuje. Przebudzenie Mocy jest na 4 miejscu ze stratą 80 milionów do Jurassic World - to raczej nie będzie problemem. Jest potencjał na 600 milionów i wyprzedzenie Titanica. Ale 1,2 miliarda do Avatara? Mam wątpliwości, chociaż Disney poważnie promował film w Azji. Zobaczymy.

Co do aktualnych informacji - nie spodziewałbym się niczego przed poniedziałkiem

ocenił(a) film na 7
Yoschan

Tu też chodzi o dobrze rozwinięte piractwo. Film może wskoczyć na drugie miejsce ale co do pierwszego to mam wątpliwości, może się udać ale nie prędko. Zależy ile też będą w kinach puszczać bo Avatar był dość długo.

ocenił(a) film na 7
WTTW_FILM

278-290 według szacunków

ocenił(a) film na 7
peesem

Według szacunków film ogólnie zarobi około 2.000.000.000. ;D

ocenił(a) film na 7
WTTW_FILM

Oby jak najwięcej.

ocenił(a) film na 7
malysz369

Chciałbym żeby wyprzedziło avatara, lubię oba filmy ale SW powinno być pierwsze, jeżeli to SW tego nie osiągnie to żadne nigdy tego nie osiągnie.

ocenił(a) film na 7
WTTW_FILM

SW jak najbardziej zasługuje na pierwsze miejsce, ale na pewno nie Przebudzenia Mocy...to nie jest film na miejsce TOP 3, ale myślę, że przy Rianie Johnsonie i odpowiednim pokierowaniu, któraś z 2 kolejnych części może zbliżyć się do Avatar`a.

ocenił(a) film na 7
peesem

Wątpię że dwa następne zarobią więcej, wystarczy spojrzeć co było wcześniej, najwięcej zarobiło Widmo a następne już mniej. Dużo może zarobić ten Spin Off, bo fani pocisną do kina bo czegoś takiego bez Jedi i innych mocy jeszcze nie było.

ocenił(a) film na 8
WTTW_FILM

Avatar tak czy inaczej kiedyś odda pałeczkę. Zapewne kiedy chiński rynek przerośnie amerykański i będą dwa miejsca, w których będzie się dało zarobić ponad 600 mln na filmie ;)

ocenił(a) film na 9
WTTW_FILM

Dokładnie. Force Awakens przy takiej skali działań marketingowych i przy tak długo oczekiwanym projekcie ma największe szanse.

Na razie jest nieźle, bo w dniu otwarcia podobno padł rekord, 33 miliony $. Zobaczymy jak to wypadnie po weekendzie, w końcu jeszcze cała niedziela przed nami.

WTTW_FILM

dziś premiera... podobno 1 dnia zarobił 33 mln

sentia

To dobrze?

Blaxi

No nie najgorzej...

Blaxi

Poniżej oczekiwań jak na Chiny ale może niedziel będzie lepsza

ocenił(a) film na 9
WTTW_FILM

Przebudzenie Mocy wyprzedza Jurassic World i ląduje na 3 miejscu z 1,733,411,043 dolarów. Podium jest, zobaczymy co dalej. Chyba trzeba się wybrać do kina, żeby podbić wynik. ;)