Kiedy premiera w Chinach? Chyba dziś. Jak tak to jak myślicie ile tam zarobi? Może już są jakieś wstępne z dzisiaj informacje a i kiedy będą wyniki box office z Chin, w poniedziałek czy niedziela?
Mnie aż tak bardzo , chiny nie interesują . Ponieważ nie cierpię tego kraju . Gdy będziesz , chciał podam ci powód czemu chin nie cierpię .
Nie każdy ale to jest okropne, są tacy co jedzą psy ale nie obdzierają ich żywcem ze skóry i gotują żywcem (co i tak jest porąbane co najmniej) ale na festiwalu psiego mięsa masowo obdziera się zwierzęta ze skóry i gotuje żywcem bo twierdzą że wtedy jest smaczniejsze mięso.
Ale teraz już znasz powód dla którego, chin nie cierpię . Musiałbym dowód zobaczyć , według którego nie każdy z chińczyków tak robi w stylu ; nie obdzierają psy i koty żywcem ze skóry , i gotują . Ale to myślenie dotyczące psiego mięsa na festiwalu , uważam za chore .
Cały festiwal jest chory, w Chinach są organizacje które wykupują psy które mają trafić do gara po czym szukają im domu. Są niestety też takie które kradną psy i koty innym żeby je sprzedać tym co gotują. A nie każdy je psy tam jak nie każdy je kiełbasę u nas.
A co do tego dowodu, są restauracje które mają psie mięso kupione u osób które zabijają psy w sposób bardziej humanitarny niż te "zwierzęta" na festiwalu.
Jak widzisz , ja nie pisze nic do niego , tylko on do mnie . I myśle że ; zwady ze mną szuka .
Zaczynam podejrzewać że zwady ze mną szukasz . Chcąc doprowadzić do tego by admini Filmweb , zawiesili mi konto .
Trudne pytanie, bo rynek chiński jest specyficzny. Zajrzyj na wyniki boxoffice na filmwebie, tam wygrał Jurassic World, a w czołówce jest Iron Man 3 i Transformers 4(?) - tylko te filmy zgarnęły powyżej miliarda dolarów, a taka pula nas interesuje. Przebudzenie Mocy jest na 4 miejscu ze stratą 80 milionów do Jurassic World - to raczej nie będzie problemem. Jest potencjał na 600 milionów i wyprzedzenie Titanica. Ale 1,2 miliarda do Avatara? Mam wątpliwości, chociaż Disney poważnie promował film w Azji. Zobaczymy.
Co do aktualnych informacji - nie spodziewałbym się niczego przed poniedziałkiem
Tu też chodzi o dobrze rozwinięte piractwo. Film może wskoczyć na drugie miejsce ale co do pierwszego to mam wątpliwości, może się udać ale nie prędko. Zależy ile też będą w kinach puszczać bo Avatar był dość długo.
Chciałbym żeby wyprzedziło avatara, lubię oba filmy ale SW powinno być pierwsze, jeżeli to SW tego nie osiągnie to żadne nigdy tego nie osiągnie.
SW jak najbardziej zasługuje na pierwsze miejsce, ale na pewno nie Przebudzenia Mocy...to nie jest film na miejsce TOP 3, ale myślę, że przy Rianie Johnsonie i odpowiednim pokierowaniu, któraś z 2 kolejnych części może zbliżyć się do Avatar`a.
Wątpię że dwa następne zarobią więcej, wystarczy spojrzeć co było wcześniej, najwięcej zarobiło Widmo a następne już mniej. Dużo może zarobić ten Spin Off, bo fani pocisną do kina bo czegoś takiego bez Jedi i innych mocy jeszcze nie było.
Avatar tak czy inaczej kiedyś odda pałeczkę. Zapewne kiedy chiński rynek przerośnie amerykański i będą dwa miejsca, w których będzie się dało zarobić ponad 600 mln na filmie ;)
Dokładnie. Force Awakens przy takiej skali działań marketingowych i przy tak długo oczekiwanym projekcie ma największe szanse.
Na razie jest nieźle, bo w dniu otwarcia podobno padł rekord, 33 miliony $. Zobaczymy jak to wypadnie po weekendzie, w końcu jeszcze cała niedziela przed nami.