Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261493
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Ludziska mam do Was pytanie. Czy warto pójść do kina na ten film? Jest tylko jeden problem. Nigdy nie widziałem ani jednej części Gwiezdnych Wojen, nie grałem w żadną grę związaną z tą tematyką. Tak, ktoś taki istnieje :) . Nie to żebym był jakimś anty-fanem. Wręcz przeciwnie. Lubię widowiska S-F, po prostu wcześniej jakoś nie miałem okazji zetknąć się z tematyką GW. Czy taka osoba jak ja która nie wie o co w ogóle takie HALO będzie w kinie miała dobrą zabawę? Za przemawia obsada jak i sam J.J. Abrams (lubię jego filmy).

użytkownik usunięty
Ar_0

według mnie warto :) a jak lubisz filmy Abramsa to nie ma na co czekać, do tego jeszcze na 3D idz i będziesz wniebowzięty :)

Ar_0

Warto samemu ocenić... każdy ma inny gust wiec odpowiedzi na twój temat będą różne ....

ocenił(a) film na 7
Ar_0

Miałam podobnie, z tą różnicą, że filmy oglądałam, ale wieku temu i nic prawie nie pamiętałam już (czyli w sumie na jedno wychodzi). Czyli nie jesteś sam :) Zamierzałam przypomnieć sobie poprzednie części zanim obejrzę nową, ale jakoś nie zdążyłam ;P Osobiście, spodziewałam się lepszego filmu, takiego o którym będę jeszcze potem długo rozmyślać, ale wyszło inaczej. Jeśli masz możliwość, obejrzyj poprzednie części i wtedy tę. A jeśli nie masz i jeśli nie szkoda Ci dwóch dyszek to myślę, że warto się wybrać i ocenić. ;)

Julia_20

Popieram opinie :) i polecam starsze części :)

ocenił(a) film na 7
wort801

Obejrzę na pewno, w bliżej nieokreślonej przyszłości ;p

Julia_20

Spoko :)

użytkownik usunięty
Julia_20

20? u mnie 17 złotych i 14 :)

U mnie pewnie 30:(

użytkownik usunięty
wort801

lol :P to co wy macie za kina :P

Cinema City Arkadia :) takie :)

użytkownik usunięty
wort801

uuu to chyba jeszcze droższe kino od I Maxa ja mam Cinema City, duże kino to nie jest ale bilety tanie :)

Masz warta :)

użytkownik usunięty
wort801

być może :) nawet mam bliski dojazd

ocenił(a) film na 7

Te 20 na oko dałam ;] To też zależy od kina i rodzaju biletu. U mnie tak myślę około 25 zł, w tym już doliczenie opłaty za okulary 3D, w Multikinie.

użytkownik usunięty
Julia_20

aaaaa spoko rozumiem :)

ocenił(a) film na 7
Ar_0

Warto iść i się przekonać czy warto.

Ar_0

Zdecydowanie warto. Ja oglądałem jako fan starej trylogii, ale ze mną była moja luba, która jest sporo młodsza i starą trylogię oglądała niedawno ze mną ponownie w TV. Dla niej pierwszy raz. Tak jak i nową. I mimo, że oglądała to po sobie, w kolejności powstania, to nowa w jej oczach była lipna. A teraz byliśmy w IMAX na Przebudzeniu Mocy i oboje zadowoleni. Widowisko na pewno jest warte obejrzenia. A poza tym skoro nie widziałeś poprzednich części, to nie będziesz się czepiał jakiś fan-boyowskich detali. Moja kobieta, obejrzała to jak nie jakiś fanatyk Star Wars i była zadowolona. A w IMAX'ie masz wiele takich momentów, że przechodzą dreszcze, fajne emocje :)

Ar_0

Warto, ale radzę wcześniej obejrzeć stare części (w kolejności powstawania). TFA strasznie spoileruje poprzednie filmy.

Ar_0

A jeszcze jedno, oboje byliśmy zaskoczeni profesjonalną grą aktorską Finna i Rey. Przed premierą czytałem wiele negatywnych opinii, że nieznani, że murzyn bla bla bla. A tak naprawdę udźwignęli ciężar i grają super.