W 3D film jest mroczny i nie chodzi tu o klimat a o parametry obrazu - notorycznie zbyt ciemne sceny, nawet te na pustyni. Kiepska ostrość obrazu: obraz jest ostry tylko w punkcie patrzenia, otoczenie już rozmyte niczym z kiepskiej kopii VHS. W zwykłej telewizji HD lepsze jakościowo filmy idą niż to co oni w kinach puszczają. Psuje to cały efekt filmu, który dla fanów sagi jest kapitalny, dla mnie (poza dwoma, trzema szmirowatymi elementami) również ale... sceny pościgów w 3D zachwycają ale ostry jest tylko obraz statków, całe otoczenie w którym się poruszają, wszystko rozmyte i rozmazane, bez ostrości.
W jakim kinie byłeś?
To co opisujesz to standardowa sytuacja w kinach Helios i Cinema City, tyczy się to wszystkich filmów, nie tylko Gwiezdnych Wojen. Jakość za dwa razy droższy bilet w stosunku do 2D jest skandaliczna.
ja do Cinema City byłem wczoraj na 3D i wszystko wyglądało znakomicie. A u mnie bilet na 3D tylko 20 złotych w środy
Multikino Włocławek. Co do cen biletów - kolejne niemiłe zaskoczenie: 26,90zł plus 3zł za wypożyczenie okularów 3D !!.
Czyli 30zł bilet normalny, w środku tygodnia (środa). Jak można sprzedawać bilety na film 3D i w cenie biletu nie dostarczać niezbędnych do oglądania okularów ?!?! za które żąda się dopłaty ??
Rzadko chodzę do kina, tylko na wyjątkowe filmy ale w tym konkretnym kinie w życiu więcej moja noga nie postanie.