Ten film to jedno wielkie dziadostwo i pokazanie fanom środkowego palca miałem nadzieje że JJ naprowadzi po ostatnim jedi ten film na prostą a zrobił przeciwieństwo film ma takie tempo jak by coś goniło go i miało zabić zero ładu i składu pominiecie postaci które były wprowadzone w poprzednim filmie tylko danie im skromnej ale to skromnej chwili w filmie dodanie nowych - ja sie pytam po co nie ma czasu na takie rzeczy ,miałem wrażenie że sceny kleił pięciolatek naprawdę nie spodziewałem się furory ale miałem cichą nadzieje że coś z tego wyjdzie po zapowiedzi i usłyszeniu Imperatora liczyłem na jakiś ciekawy zwrot akcji jakiś wielki plan obmyślony przez niego wiele lat temu ,a wyszło JEDNO WIELKIE G.....O nażeraliście na epizody od 1 do 3 teraz dostaliście coś znacznie gorszego nie rozumie że przy produkcji Marwela Disnej dał czadu a przy Gwiezdnych wojnach sp.......ł na całej linii i przestańcie ględzić że nie mam racji bo mam Tą dyrektorkę czy jak ją zwą tam powinni wywalić na kopach z tego stanowiska bo nie nadaje się na nie