Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie

Star Wars: The Rise of Skywalker
2019
5,8 91 tys. ocen
5,8 10 1 91124
4,2 67 krytyków
Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie

Przykre jest to, że obecnie w SW mamy trzy główne historie miłosne i każda jest tragiczna w skutkach.

Anakin i Padme - on przechodzi na ciemną stronę mocy, a ona umiera osierocając dwójkę dzieci.
Han i Leia - z uroczej pary zrobiono nieszczęśliwe małżeństwo z problemami z synem, które w końcu się rozstało. Obydwoje giną.
Ben i Rey - mamy pocałunek i śmierć tego pierwszego (a przy okazji wyginięcie rodziny Skywalkerów), Rey zostaje sama na pustyni bez rodziny o której marzyła.

Naprawdę Disney? Nie da się zrobić ani jednej pary z happy endem? Kiedyś uważałam, że szczęśliwe zakończenia są zbyt oklepane, teraz zaczynam za nimi tęsknić, zrobiło się już zbyt depresyjnie. Idealna saga rodzinna, nie ma co.

ocenił(a) film na 6
Valia

Mam takie samo odczucie, smutne, że w Star Warsach ani jednej parze się nie udało, nawet w Rogue 1. Same nieszczęśliwe zakończenia, za dużo tego... Ale to, że Ben umrze bylo wiadomo od samego początku

filmowiec1989_2

Ja miałam nadzieję, że jednak przeżyje. Skończył jak Vader, mało to oryginalne. Chciałabym zobaczyć jak bohater się nawraca i nie umiera chwilę później, mógłby próbować odpokutować wszystko lepszym życiem i czynami, na przykład skupiłby się na prowadzeniu szkoły dla młodych Jedi razem z Rey.

ocenił(a) film na 7
Valia

Miałam nadzieję na to samo. Dawno już nie wyszłam z kina tak rozgoryczona. Jedyne pocieszenie, że w przeciwieństwie do Vadera, Ben uratował kobietę,na której mu zależało i to mi minimalnie .poprawia nastrój.

Valia

Dokładnie. A niby saga o rodzinie i potędze miłości. Eh, spieprzyli to po całości. Pocałunek mamy na otarcie łez.

ocenił(a) film na 6
olka0207

Ale moim zdaniem Daisy Ridley słabo wypadła w tej scenie

filmowiec1989_2

No niestety. Zero emocji z jej strony. Driver wziął na siebie cały ciężar gry...

ocenił(a) film na 6
olka0207

Dokładnie. Do tego ten pocałunek jakiś taki dziwny był

ocenił(a) film na 4
Valia

SW to nie romansidło dla kobiet ;) to filmy wojenne, space opera jeśli wolisz.

ocenił(a) film na 6
___PREDATOR___

space opera – podgatunek fantastyki naukowej koncentrujący się wokół romantycznych przygód, podróży międzygwiezdnych i kosmicznych bitew, w którym głównymi wątkami są konflikt międzyplanetarny i osobiste przeżycia bohaterów. Więc nie tylko wojna