Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie

Star Wars: The Rise of Skywalker
2019
5,8 91 tys. ocen
5,8 10 1 91128
4,2 67 krytyków
Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie

Pominę pytania, jak udało mu się przeżyć upadek z wielkiej wysokości a następnie eksplozji Gwiazdy Śmierci. Jakim cudem schował tą całą flotę Gwiezdnych Niszczycieli przez tyle lat, dlaczego jej wcześniej nie wykorzystał, skąd wziął tylu ludzi do ich sterowania itd. Mnie zastanawia jedno. Jak ktoś taki, jak cholerny Palpatine mógł zapłodnić syna, z kim i kiedy? W scenie retrospekcji w której zginęli rodzice Rey byli młodymi dorosłymi, więc Palpatine musiał to zrobić już będąc już tym 100-letnim, bladym, sflaczałym, chichoczącym się Imperatorem z żółtymi ślepiami (współczuję kobiecie, która musiała z nim sypiać) i jakoś nigdy nie wyglądał na kogoś, kogo by interesowało cokolwiek poza władaniem galaktyką i zniszczeniem Jedi.

szmyrgiel

A jeśli nie musiała z nim spać ?mam teorie nowe uniwersum SW w komiksach pokazuje że Palpatine tworzył Anakina a może też swoje dziecko za pomocą mocy ?:)

wort801

A może Palpatine jest prywatnie większym potworem niż nam się wydaje :O

ocenił(a) film na 5
szmyrgiel

Spłodzenie potomka, które później stanie się jego nowym ciałem było częścią jego planu.
Więc w sumie wystarczyło mocą wpłynąć na jakąś słabą mentalnie kobietę by się zgodziła urodzić mu dziecko.