Obejrzałem ze względu na Jeta Li, ale nie lubię takiego kina, ledwo do końca dotrwałem.
Wystawię tylko 4/10 bo nie lubię oglądać filmów o takiej tematyce, pamiętam również film
"Serce Smoka" z Jackie Chanem to podobny był.
W takim razie nie rozumiem Cię w ogóle. Wystawiasz niską ocenę, bo czegoś nie lubisz. Ktoś nie lubi anime to go nie ogląda, a nie ogląda po to żeby dać niską ocenę, bo tego gatunku nie lubi. Brak obiektywizmu.
ale to jest jego ocena. Czemu ludzi tak boli jeśli ktoś oceni słabo dobry (w ich mniemaniu) film? zaburzy to równowagę wszechświata? czy obniży lekko średnią na portalu.... i co Tobie po tym, że ta średnia spadnie? świat się skończy? już mam dosyć takiego skakania do ludzi oceniających inaczej niż byśmy chcieli film który nam się podobał. Nie chce sie z nikim kłócić, ale wiele osób wydaje mi sie, że oddała by życie za średnią ulubionego filmu.... ale czy średnia zmieni film? nie oO niech każdy ocenia jak chce
To nie kwestia oceny, tylko jej uzasadnienia. Jak można ocenić cokolwiek, biorąc pod uwagę tylko to, czy się lubi dany gatunek, czy nie? Innymi słowy wszystkie filmy o autyzmie, jeśli przypadkiem je obejrzy cyborg, dostaną od niego niskie noty. Bezsens.
Skoro obejrzał tylko dla Jeta Li - luz, niech po prostu nie wystawia żadnej oceny, jeśli argumentowana jest tym, co powyżej zostało napisane.
a niech sobie wystawia nawet i 1. Co nam do tego? Ubędzie Ci jedzenia w lodówce? autobusy przestaną jeździć? co się stanie jeżeli on oceni ten film? o tym właśnie był mój post. o czepianie się o oceny, każdy sobie ocenia jak chce. mniej sensownie, bardziej sensownie. Moja siostra np daje same 10 bo jej zależy tylko na zliczaniu statystyk. i co? zabije ją za to?
Ponownie napiszę, że to nie jest czepianie się o oceny, tylko o bezsensowne jej uzasadnienie. System oceniania powstał po to, by pomóc użytkownikom w doborze filmów lub by zachęcić do obejrzenia, tymczasem tacy ludzie psują owe narzędzie bez żadnej przyczyny. W lodówce mi nie ubędzie, ale to jest brak szacunku dla ludzi, którym system ocen miał pomagać i na to nie ma mojej zgody.
Cyborg nie lubi filmów tego typu jak sam powiedział ale sądząc po ocenie i nicku na pewno lubi KARATE hhaaa możne obejrzyj sobie mortal kombat albo teken albo Karate kit to dasz 10/10
Też lubię Jeta Li i filmy akcji, ale nie powinieneś tego filmu oceniać w ten sposób. Dobrze, obejrzałeś go ze względu na Jeta Li, ale do wystawiania oceny bierze się pod uwagę treść filmu, nie aktora. Ten film to dramat - nie lubisz dramatów to nie oglądaj/oceniaj.
Nie powinno się dawać filmowi niskiej oceny tylko dlatego, że nie lubisz tego gatunku filmów. Wg mnie w tym filmie Jet zagrał rewelacyjnie, a film ma pewną treść do przekazania. Oceniłem go na 8/10 patrząc na ten film gatunkowo.
Wystawiając równie głupie oceny, każdy film akcji można ocenić na 2/10, bo komuś się nie podoba tematyka filmu. Mam nadzieję, że się zrozumieliśmy ;)
Ja nawet nie zamierzam oglądać, mimo że gra tam Jet Li. To chyba jedyny film z Jetem Li, którego nie oglądałem i nie zamierzam oglądać. Bo tak jak w przypadku Cyborga, to nie mój klimat.
Do milek1983m_filmweb: No ja własnie lubie filmy tego typu co wymieniłeś, po za karate kid , a Tekkena nawet oceniłem na 10 (byc może MK 1 też, nie pamietam), ale wymieniłeś akurat filmy, które każdy miłośnik filmów o sztukach walki widział. Jak możesz to poleć jakiś tytuł o którym nie słyszałem, bo nie chciałbym przeoczyć :)