Harry Angel

Angel Heart
1987
7,6 51 tys. ocen
7,6 10 1 50945
7,7 42 krytyków
Harry Angel
powrót do forum filmu Harry Angel

Bez rewelacji

ocenił(a) film na 7

Jak dla mnie to taka gorsza wersja "Adwokata". Film strasznie się dłużył, niczym nie
zaskakiwał... nie wciągał. De Niro zrobił swoje, ale mógł zrobić to nieco lepiej. Oglądnąłem
ten film tylko z ciekawości, bo rewelacji się nie spodziewałem no i tak było w rzeczy samej.
Oceniam na 6/10.

użytkownik usunięty
Mati86

Naprawdę nie zauważyłeś klimatu filmu, tak gęstego, że niemal można by go kroić nożem ? Nie zauważyłeś genialnej muzyki oddającej rozkwit jazzu na moment przed inwazją rocka ? Nie zauważyłeś wspaniałych zdjęć zadymionych spelunek Nowego Yorku i Nowego Orleanu z całą ich magią ? Nie zauważyłeś najlepszej roli w karierze Rourka ? Nie zauważyłeś wspaniałej gry De Niro, który jednym grymasem twarzy potrafi oddać to czego inni aktorzy nie potrafią w całej karierze ? Nie zauważyłeś jednej z najlepszych scen uprawiania miłości w kinie, w wykonaniu Rourke`a i Bonet polewanych strugami krwawego deszczu ? To który, według Ciebie, film jest lepszy od tego arcydzieła ???

ocenił(a) film na 7

Każdy ma inny gust. MOIM zdaniem "Adwokat Diabła" który ma podobną tematykę jest o niebo lepszy... jest po prostu świetny. Ponadto Al Pacino zagrał tam niesamowicie! Aż czuje się ten klimat - szczególnie przy końcówce! I ani przez chwilę się nie nudziłem... tutaj natomiast tak - ale fakt faktem dobra muzyka, tego zapomniałem uwzględnić. Co do reszty Twojej wypowiedzi - kwestia gustu. Ja na pewno też skrytykowałbym nie jedną Twoją negatywną opinię na temat filmu który mi się podobał.

użytkownik usunięty
Mati86

Moim zdaniem "Adwokat Diabła" jest dziełem komercyjnym. Fabuła filmu zbudowana jest w dużym stopniu na zasadzie jarmarcznej sensacji. "Harry Angel" to arcydzieło konwencji. Nie chodzi o to, że nie każdy je zrozumie tylko o to, że mało kto jest z jego przekazem kompatybilny.

ocenił(a) film na 7

No i wszystko. Każdy ma swoje zdanie i tyle. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Mati86

Mati86 przepraszam za qazqaz1212. To mój dawny kolega Mandolinio, który ma do mnie żal o to, że jego dziewczyna rzuciła go i oszalała na moim punkcie. Jego nienawiść do mnie jest co prawda nieuzasadniona bo nie zdołałem się przełamać żeby się nią po nim zajmować ale pozwoliłem jej zostać moją cichą wielbicielką. Od tej pory mandolinio został gejem i poprzysiągł spamować każdą moją wypowiedź na filmwebie.

użytkownik usunięty
Mati86

Dodam tylko, że Harry Angel wyszedł 10 lat wcześniej, tak więc Adwokat diabła jest jego kopią.

użytkownik usunięty

Popieram w 100%. I Adwokara i Harrego Angela lubię i doceniam, niemniej jednak jeden jest widowiskiem, a drugi mrocznym, nieco ciężkim filmem przez duże F.