Harry Angel

Angel Heart
1987
7,6 51 tys. ocen
7,6 10 1 50952
7,7 42 krytyków
Harry Angel
powrót do forum filmu Harry Angel

fajny klimat

ocenił(a) film na 4

Bardzo podobny do "wąż i tęcza", ale tam jednak mamy wyśmienity horror pełen akcji. W harrym angelu wiało nudą, główny bohater zachowywał się jak nieudacznik, a jednak niezły z niego był casanova. Domyśliłem się zakończenia w połowie filmu, cienkie.

ocenił(a) film na 10
Mily209

Oprócz motywu voodoo, to te dwa filmy niezbyt wiele mają ze sobą wspólnego. ,,Wąż i tęcza'' raczej do lepszych dzieł Cravena się nie zalicza, no chyba, że preferujesz kiczowatą b klasę ,,pełną akcji'' a nie suspensu i grozy. Poza tym ,,Harry Angel'' jest starszym filmem, więc po co zestawiasz te dwa filmy na niby niekorzyść filmu Parkera? Nie rozumiem w ogóle Twojego zdania na temat głównego bohatera, mógłbyś wytłumaczyć? Domyśliłeś się zakończenia? Wow, no co ty nie powiesz? Wystarczy zobaczyć zwiastun. To nie jest film w stylu- dzieje się coś, dzieje, dzieje...a na końcu twist o 180 stopni i wielkie zaskoczenie. ,,Harry'' jest filmem bazującym na suspensie i klimacie, jak nie doceniasz stylowego kina, to Twoja strata.

ocenił(a) film na 4
jeti

Klimat jest bardzo podobny, Wąż i tęcza to oczywiście jeden z lepszych filmów Cravena. Harry angel to film starszy o rok, także nie jest to tak wielka różnica żeby zaprzestawać porównań. Co do bohatera, przez cały film sprawiał wrażenie życiowego nieudacznika, jego sposób chodzenia i mówienia też na to wskazywały, a kobiety przecież wyrywał niczym antonio cassano. Film był raczej oparty na zasadzie - nie dzieje się nic, nie dzieje...a na końcu coś co wiedziałeś już wcześniej. To jest stylowe? No nie sądze.

ocenił(a) film na 10
Mily209

Jeśli ,,Wąż..'' jest faktycznie jednym z lepszych filmów Cravena, według Ciebie, to ja odpuszczę sobie, studiowanie filmografii ,,Barona horroru''. Dzięki za dobrą radę. Jednak porównywanie czarnego kryminału do horroru klasy b, jest raczej chybionym zabiegiem. Cóż, nie jestem ekspertem od upodobań kobiecych, widocznie Rourke był dla nich na tyle przystojny, i intrygujący...a może, lucyfer mieszał w tym palce? Ciekaw jestem, co według Ciebie powinno się cały czas dziać i dziać? Zombie, flaki, eksplozje?

ocenił(a) film na 4
jeti

Może to i lepiej dla Cravena, że sobie go odpuścisz, jeżeli dajesz takim filmom 10. Co tutaj powinno się dziać? Cokolwiek do jasnej cholery, ten film był nudny jak flaki z olejem, odkrył sobie parę trupów, ale oprócz tego i (miejscami) gęstej atmosfery voodoo nie było tutaj NIC.

ocenił(a) film na 10
Mily209

Widze że film został przez Ciebie zrozumiany. No ale cóż, jedni patrzą tylko przez pryzmat dużo akcji ,efektów specjalnych i takich tam a inni zagłębiają się w film bardziej.

mim1312

Nic na to niestety nie poradzisz :/

ocenił(a) film na 8
jeti

Tej, jeti, czy jak ci tam... przestan stawiac siebie ponad wszystkimi w swoich sądach i spieraniu sie z innymi komentujacymi. Kazdy moze miec inny punkt widzenia i tyle. mam nieodparte wrazenie ze jestes internetowym napinaczem ze zwolnieniem z wfu . tyle

ocenił(a) film na 10
masseratti

Ty masseratti, po to jest forum dyskusyjne aby dyskutować.Skoro nie masz nic sensownego do napisania, to po co do mnie skaczesz?

ocenił(a) film na 8
jeti

jak potraktowales kolesia, ktory pytal o wyjasnienie tego filmu, bo go nie zrozumial? co w tym dziwnego ze nie zrozumial? a Ty na niego skaczesz. Idz troche sportu zażyj...

ocenił(a) film na 10
masseratti

Jak nie zrozumiał filmu, to go niech jeszcze raz zobaczy w skupieniu, a nie zaśmieca forum swymi brakami intelektualnymi. Ty idź sobie biegać w kółko jak masz ochotę.

ocenił(a) film na 8
jeti

odpowiedz na poziomie, jak zawsze... tak, pojde pobiegac, a nie wstawial zdjecie misia jako zdjecie profilowe jak ty. zazyj troche sportu, naprawde, to o takich jak ty mowia w wiadomosciach - zwolnienie z lekcji WFu, okulary na nosie i wyzywanie ludzi przez komputer. Nie chce mi sie z toba gadac leszczu. aha i bede sledzil twe nastepne komentarze i zwraxal uwage ludzi na twoje buractwo. Ps. i na zwolnienie z WFu tez, hehe . Tyle.

ocenił(a) film na 8
jeti

juz ci Core44 zwrocil uwage. ktos da swoja opinie, to ty od razu uwazasz inaczej i masz sie za geniusza. wyluzuj, bo widzisz jak cie ludzie odbieraja....

ocenił(a) film na 10
masseratti

A jeszcze przez chwilę łudziłem się, że nie jesteś trollem. Widzisz jedni wolą stawiać fikołki i cwaniakować, drudzy wolą zadbać o swą wiedzę. Ja pisząc swoją opinię liczę na debatę, inni napiszą kilka marnych zdań i nie wiem na co liczą, chyba na oklaski. Jeszcze raz Ci napiszę, że aby była dyskusja, muszą być kontrargumenty, na WFie tego Ci nie powiedział trener? PS- kto tu do kogo pyskuje?

ocenił(a) film na 8
jeti

brakuje ci dotlenienia mozgu z racji braku aktywnosci fizycznej. . posluchaj , poczytaj w roznych debatach o tym, bo to wlasnie o tobie. bede sledzil twoje wpisy. pilnuj sie zatem. Tyle. nie pisz wiecej do mnie, pogadaj sobie z komputerem. ble

ocenił(a) film na 8
jeti

gdyby kiedys ktos czytal te glupoty to UWAGA UWAGA ! koles u gory, o ksywce yeti, z misiem na zdjeciu profilowym ( ojej, jakie to slodkie ) , znany jako ten, ktory mial zwolnienie z wfu i siedzi zgarbiony cale zycie przed komputerem wyslal mi taka oto wiadomosc : MOZESZ MI SKOCZYC NA STAKA. bylo to po naszej dyskusji otwatrtej na forum. Takze na przyszlosc - nie podejmujcie z nim gadki, bo to skrzywdzony przez los czlowiek.

ocenił(a) film na 8
jeti

ten ma znowu pretensje...

gdyby kiedys ktos czytal te glupoty to UWAGA UWAGA ! koles u gory, o ksywce yeti, z misiem na zdjeciu profilowym ( ojej, jakie to slodkie ) , znany jako ten, ktory mial zwolnienie z wfu i siedzi zgarbiony cale zycie przed komputerem wyslal mi taka oto wiadomosc : MOZESZ MI SKOCZYC NA STAKA. bylo to po naszej dyskusji otwatrtej na forum. Takze na przyszlosc - nie podejmujcie z nim gadki, bo to skrzywdzony przez los czlowiek.