7,1 24 tys. ocen
7,1 10 1 23936
6,8 15 krytyków
Harry Brown
powrót do forum filmu Harry Brown

Wyglądało na to, że przemoc w Anglii to chleb powszedni. Strzelaniny, dziwki, narkotyki i ssanie fiutów to porządek dzienny. Na śniadanie jedzą heroinę przypalaną crackiem a za 5min. jak kogoś nie zastrzelą to nie można się pokazać w towarzystwie. 6/10. Gdybym miał oceniać scenę spotkania Caina z polskim aktorem 9/10!

redmail

weź zastanów się co widziałeś w filmie a potem skonfrontuj to z tym co napisałeś raczej nie bedzie to zgodne :D , gdzie tam jest napisane tudzież pokazane ze to cała Anglia? ja tam widziałem dzielnice która sprowadzała się do obskurnego osiedla i do tego tunelika gdzie rozgrywały się szeroko pojęte hardcory :D i co nie ma takich miejsc ? pytam sie nie ma ? wiec nie mow ze to cała anglia i ze to chleb powszedni. Film dla mnie rewelka i genialny Caine, POZdro

ocenił(a) film na 5
HardkorX

spodziewałem sie czegoś lepszego po filmie, zakończenie wręcz fatalne, a to jak krew tryskała hueh hueh, lepiej nie komentować, na plus na pewno można zaliczyć klimat - ciemne ulice, plantacja trawki, noi ten ćpun wydziarany co handlował bronią - czysty realizm, pierwsza moja myśl jak zobaczyłem gre tego aktora "on chyba naprawde sie sćpał" heheh, Caine jak zawsze w formie, ogólnie dałem 5/10

kuzby_2

Ten ćpun to Polak: http://www.filmweb.pl/o69498/Rados%C5%82aw+Kaim . Scena zakupu broni ma miażdżący klimat.

redmail

Ten cpun to Sean Harris, nie wprowadzaj ludzi w błąd.

sever

Jeśli wprowadziłem w błąd, to przepraszam.

ocenił(a) film na 9
redmail

Sean Harris jeden z lepszych aktorow brytyjskich Polakiem nie no ludzie ogarnijcie sie bo tego czytac sie nie da... , a na temat twojego pierwszego postu to juz sie w ogole lepiej nie bede wypowiadal bo to poziom przedszkola ... Takich dzielnic jak ta w Anglii czy Irlandii jest pelno ... Sa nawet dzielnice cale spalone gdzie policja sie nie zapuszcza, a jak juz musza to na kilka lodowek. To dla ludzi mieszkajacych w Polsce moze wydawac sie nie do ogarniecia ale nie mozna nagiac rzeczywistosci ...

ocenił(a) film na 8
redmail

cóż, konfrontując ten film z rzeczywistością która dzieje się na ulicach, muszę niestety przyznać że w Polsce jednak nie ma z tym aż tak wielkich problemów, dlatego być może takie komentarze i oceny, ludziom wydaje się to przejaskrawione, mnie się wydaje że jednak dobrze oddali rzeczywistość, a w szczególności zamieszki. oglądając miałam trochę wrażenie że przewidzieli zamieszki z 2011 które przecież zaczęły się w ten sam sposób...