Ta gra polega na tym, że ktoś zadaje pytanie, a druga osoba odpowiada na nie i zadaje swoje.
Ja zaczynam:
Kto uczył numerologii w Hogwarcie?
Do obwiązywania bandaży, kiedy jakieś zwierzę się zraniło.
Gdzie Hagrid trzymał resztki swojej różdżki?
Szczerze? Sama nie wiem czemu, w książce chyba wspomniane nie jest, ale akurat to pytanie mi do głowy wpadło;)
Trzeba było popłynąć do zakładników w jeziorze.
Profesor Tofty.
Jaką karę otrzymali Harry i George za pobicie Malfoya?
Dożywotnią dyskwalifikację z Quidditcha.
A co było najbardziej zgubne dla Bazyliszka, czego najbardziej się bał?
hahahahah dzięki :D
nie pamiętam...Może Kingsley??
Który z bliźniaków zginął podczas tamtej bitwy?
Narcyza i Andromeda.
Fenrir Greyback.
Jakie hasło było pod posągiem czarodziejów w MM, kiedy włamali się do niego Harry, Hermiona i Ron?
Magia to potęga ? ]:->
W jakich okolicznościach Harry dostał niewidkę i od kogo?
Harry dostał peleryne swojego ojca od Dumbledore'a na Boże Narodzenie.
Kogo przedstawiał posąg w MM w 5 części?
co Ty tak z tym posągiem? :D to chyba byli: czarodziej, czarownica, skrzat domowy, centaur i goblin, może??aa i tryskała im woda, skrzatowi np z uszy
Jak się nazywała sówka rona?
Z Ravenclawu.
Jak inaczej nazywają się zaklęcia: Avada kedawra, crucio i imperius?
niewybaczalne
Jak później nazywał się Hardodziob?
pytanie troche głupie, ale mam nadzieję żę zrozumiesz ;)
Łapa, Rogacz, Lunatyk i Glizdogon ;)
Co Fleur pożyczyła od ciotki Muriel na ślub z Billem?
na smoczą ospę!! jeszcze dzisiaj czytałam 6 cz. :D
Ile kosztowała książka ,,Eliksiry dla zaawansowanych"?
"Na co zmarł dziadek Dracona?"
Na szczęście.
Dlaczego seria Harry Potter stanowi zagrożenie okultyzmem ?
nom :)
Ponoć główny egzorcysta Włoch, ksiądz Gabriel Amorth potępił serię książek i filmów o Harrym Potterze.
"Egzorcysta włoski zaświadcza jednak o tym, co spotyka na co dzień w swojej trudnej pracy, polegającej na wyzwalaniu ludzi z niewoli grzechu i szatana. W tym także z niewoli uwikłań okultystycznych, które wedle odwiecznej nauki Kościoła oraz jego duszpasterskiej praktyki ściśle są związane [...] z działaniem złego ducha. Wejście wspomnianego filmu na ekrany oznacza przekroczenie ram literatury i w jeszcze większym stopniu propagowanie „magicznego świata” . Ale co to znaczy? Jak się okazuje, oznacza to również podsuwanie dzieciom przedmiotów i znaków jednoznacznie kojarzących się nie tylko z „magicznym światem” wyobraźni, ale także z realistycznym światem magii. Oba te światy myli się często ze sobą. Granica zresztą jest tu bardzo płynna. Tymczasem realistyczny świat magii łączy się z okultystyczną rzeczywistością zła: grzechu i szatana, co może doprowadzić do zniewolenia człowieka. I właśnie świadectwo tej prawdzie daje ks. G. Amorth, którego poglądy wynikają ściśle z jego wieloletniej praktyki, konsultowanej zresztą z egzorcystami całego świata"
Gdzieś na blogu tak przeczytałem ponoć źródłem ma być Nasz Dziennik
ok..to było bardzo pouczające... :)
myślę że powinnyśmy to kontunuować z pyt.
Ile kosztowała książka ,,Eliksiry dla zaawansowanych"?
można strzelać
Robaki?
Jakiego zaklęcia użyła Hermiona, by sprawdzić czy książka Księcia Półkrwi jest bezpieczna?