PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476021}

Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
2011
7,7 364 tys. ocen
7,7 10 1 364256
6,8 68 krytyków
Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II
powrót do forum filmu Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

oscary 2012

ocenił(a) film na 10

I oto sie stało,żaden z aktorów nie zabłysnie Oscarem za kreacje.to było do
przewidzenia.przykro ze muzyka nie była dośc dobra jak na 'Oscarowe
standardy',Szczerze,to w historii prestizowych gal,nagrody odbierały srednie jak nie
przeciętne kompozycje.
Wciąz prym wiodą ci sami aktorzy i reżyserzy,mało jest swiezosci i odmiennosci (wręcz
monotonne schemty) nie sądze jednak zeby były to złe produkcje.
pozdrawiam;)

ocenił(a) film na 10
kasiafilm

Ja uważam że będzie tak jak co roku i Harry Potter nie wygra Oscarów ,na bank tak będzie :/

kasiafilm

Dla mnie najdurniejsze jest to, że jak "The King Speech" było w modzie na nagrody to Alexandre Desplat wtedy dostał nominację za muzykę, chociaż wcale nie był to lepszy soundtrack niż jego pozostałe...!

Vickynella

Muzyka Insygniów Śmierci cz. II jest PRZYNAJMNIEJ tak dobra jak ta w I cz. Insygniów, jeżeli nawet nie lepsza. W I cz. Insygniów mamy świetne Oblivation i Snape to Malfoy Manor, ale w II cz. mamy całą masę perełek: Lily's Theme, Severus and Lily, Resurrection Stone, Procession, Statues czy Courtyard Apocalypse. Moim zdaniem nie jest to porażka HP, lecz tych całych 'znawców', że nie docenili pięknej muzyki. Wybaczcie, ale nie piszę tego jako jakiś napalony fanboj, który miał nadzieję na Oscara, ale piszę to jako człowiek, którego muzyka naprawdę zachwyciła w tej produkcji. Całe masy krytyków ją także zachwalały. Nie zrozumiem tej decyzji.

ocenił(a) film na 10
Peeves

zgadzam się,wielką przyjemność sprawia mi słuchanie tego soundtracku.wyglada na to ze jezeli film nie jest odpowiednio wylansowany na oscary to jego inne atuty giną gdzieś w tle całej oscarowej ceregieli.

kasiafilm

Co do aktorów to bylo oczywiste , moje złudzenia znikły już po nominacjach do BAFTA. Liczyłem na 5 nominacji, są 3. I tak jest w miare dobrze, bo we wszystkich tych kategoriach jest szansa na wygraną. Żałuje tylko braku nominacji za muzyke. Akademia mnie strasznie irytuje w tej kategori np.:Jak można było dać statuetkę za muzyke TSN mając pod ręką soundtrack Incepcji. Ja się ciesze, że jest jak jest. Uważam że to trochę mało jak na najbardziej kasowy film roku, ale szacowna akademia już nie takie numery wykręcała.

ocenił(a) film na 6
kasiafilm

Tylko najpierw obejrzyj wszystkie filmy z tego roku w którym Potter byl nominowany i zauważysz ze żadnej nominacji dostac nie powinien ano moze za charakteryzacje ale jedynie nominacja.

wilku004

Może "The iron lady" miała lepszą charakteryzację?

ocenił(a) film na 6
Vickynella

Oczywiscie ze tak Meryll Streep wygladała znakomicie jako żelazna dama. Charakteryzacja nie tyczy sie tylko filmów fantasy znajduje wystepuje w każdym filmie i oceniaja ją ludzie którzy sie na tym naprawdę znają.

ocenił(a) film na 9
wilku004

tylko ze efekty specjalne byly absolutnie najlepsze CO potwierdzaja takze opinie krytykow

ocenił(a) film na 6
Hascosept

Ha dobre podaj mi imona i nazwiska tych krytyków bo taki tekst sam moge napisac ,zreszta sam powiedz kto według ciebie przyznaje nagrody filmowe pewnie nie ma tam zadnych krytyków :P. Czytałem duzo recenzji materiałów na temat tego filmu i na taka opinię nie natrafiłem. Zreszta porównaj sobie efekty w Harrym z tymi z genezy planety małp czy też transformers zwłaszcza z Transformers nie ma porównania żadnego.

wilku004

http://www.rottentomatoes.com/m/harry_potter_and_the_deathly_hallows_part_2_2011 / tutaj żabciu masz więcej niż potrzebujesz.

ocenił(a) film na 6
dawo160496

Yhm "tylko ze efekty specjalne byly absolutnie najlepsze CO potwierdzaja takze opinie krytykow " nie znalazłem potwierdzenia tych słów w tym linku :P

ocenił(a) film na 9
wilku004

1) "For the most part, the final movie delivers the combination of emotional intensity and rousing battle sequences befitting the end of a phenomenon that evolved from an unexpectedly popular children's book series to an era unto itself."
2) "From any perspective-technical, emotional, storytelling-"Deathly Hallows: Part 2" is a smashing success."
3) "This is the way The Harry Potter saga was meant to end."
4) “Deathly Hallows Part 2” is a battle movie—dismal and death-ridden, a sort of “Götterdämmerung” for eight-year-olds. Stuart Craig’s production design has turned gray and black, and is often quite handsome in an impressively gloomy way. Hogwarts Castle is put under siege by Voldemort and his hordes of Death Eaters, and, by the end, it looks like a bombed-out cathedral in the Second World War"
5) "As one might expect from a movie brand with so much money behind it, this Harry Potter finale doesn't spare any expense, and creates an entire alternative universe in brilliant, Gothic detail. The special effects are second to none, and the production design is so inspired, we can almost smell the sets."
Mógłbym przytoczyć więcej, ale mi się nie che. Miłego czytania :)

ocenił(a) film na 6
mareczekp2

Spoko angielki znam i nigdzie nie pisze ze efekty specjalne były absolutnie najlepsze:P