Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Harry Potter and the Sorcerer's Stone
2001
7,5 447 tys. ocen
7,5 10 1 447085
6,8 53 krytyków
Harry Potter i Kamień Filozoficzny
powrót do forum filmu Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Książka była i ciekawa i miejscami zabawna. Gdzie to się podziało. Nie rozumiem jak reżyser mógł tak zmarnować taki temat. Widać chciał zrobić na kształt Kevina. Magii brak.

użytkownik usunięty
________

zgadzam się
Zgadzam się z Tobą w 100 % Spodziewałam się trochę więcej po tym filmie...

ocenił(a) film na 9

no ja tez się zgadzam:P

ocenił(a) film na 8
________

A ja się nie zgadzam :D
Moim zdaniem film jest b. dobry a w każdym razie lepszy od Zakonu Feniksa w którym <niestety> pominęli kilka ciekawych scen.Ja oceniam film 8/10 bo jak na 2001r. naprawdę (moim zdaniem rzecz jasna :P) świetnie się spisali

ocenił(a) film na 9
________

HAHAHAHAHAHAHA;)
Pozdro

ocenił(a) film na 8
yobartosz

dobre :D po 12 latach stwierdzam, że Kamień Filozoficzny był najlepszą ekranizacją ze wszystkich, bo jako jedyny w najbardziej szczegółowy sposób przedstawił wydarzenia z książki, nie pomijając żadnego rozdziału, czego nie można powiedzieć niestety o kolejnych częściach (zwłaszcza w łapskach Yatesa)

Jedyne czego mi żal, to pominięcie Irytka.

użytkownik usunięty
tolerancja91

Ależ stary temat! Ja myślę, że nie trzeba nawet od razu uważać tej części ekranizacji za najlepszą, ale żeby pisać, że to nie ma nic wspólnego z książką, to dla mnie gruba przesada.

ocenił(a) film na 9

ja uważam, że części 1-2 zostały właśnie najlepiej zrobione, później było już co raz gorzej. ktoś wspominał o Yatesie.. to prawda, on to już kompletnie skopał ekranizacje.