Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Harry Potter and the Sorcerer's Stone
2001
7,5 447 tys. ocen
7,5 10 1 447085
6,8 53 krytyków
Harry Potter i Kamień Filozoficzny
powrót do forum filmu Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Cała seria Pottera została beznadziejnie zdubbingowana... Czuć tą sztuczność...

ocenił(a) film na 5
psysutra

mam wrażenie, że ten dubbing co był dziś na tvnie był trochę inny. Dawno temu oglądałem 1 część, ale nie przypominam sobie żeby miała aż tak żałosny dubbing, coś mi tu nie gra, zresztą głosy są inne niż w kolejnych częściach.

AlexGolian

Niestety był taki sam we wszystkich częściach- beznadziejny.

ocenił(a) film na 9
psysutra

Noo, to trzeba przyznać, nie ma to jak film z napisami... ale to w końcu "familijny", prawda?

ocenił(a) film na 10
psysutra

dlatego że dubbing nie pasuję do aktorskich filmów (wyjątkiem jest Asterix i Obelix , gdzie dubbing wypadł fajnie)

dubing pasuję najlepiej do filmów animowanych

psysutra

Pokażcie mi jakikolwiek dubbing filmu (nie animacji), który kompletnie nie psuje odbioru - nawet najlepiej wykonany zabija trochę film, nie da się do końca ocenić aktorstwa nie słysząc głosów, no i zmienianie kwestii:(
Jeszcze w tych początkowych częściach, bardziej skierowanych do młodszej widowni to nie raziło mnie aż tak, ale w tych poważniejszych, dalszych, powinni dać lektora emitując w tv.

ocenił(a) film na 7
psysutra

No właśnie. Za dużo stękania i sztuczności.

ocenił(a) film na 9
psysutra

ja uważam inaczej
oglądałem wiele filmów z dubbingiem polskim i uważam że Harry Potter jest jednym z niewielu naprawdę profesjonalnie zadubbingowanym filmem nie to co np. Disneyowskie filmy