Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325782
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Móglby mi ktoś wytłumaczyć jedna scene z filmu? Pytani dla tych którzy przeczytali 7 czesc książki.
Chodzi, mi o ten moment w filmie HP i KP, w którym Harry odwiedza gabinetu Dumbledora po jego śmierci i bierze do reki jego różdzkę, po czym ją odkłada. W 7 czesci dowiadujemy się przeciesz ze była to Czarna Różdżka, którą póżniej Voldemort ukradł z grobu Dumbledora. Więc co ona robiła w jego gabinecie??

agusia2614

Może Dumbledore jeszcze nie był wtedy pochowany?

ocenił(a) film na 10
kala456

tez tak myslalam, ale moim zdaniem zamiast tej sceny mogli zrobic pogrzeb Dumbledora

użytkownik usunięty
agusia2614

Dumbledore zdobył ją wiele lat wcześniej w pojedynku z Grindewaldem. Używał jej cały czas, lecz tak naprawdę najbardziej zależało mu na zdobyciu Kamienia Wskrzeszenia. Ach, uwaga, SPOILER - planując ze Severusem swą śmierć, chciał umrzeć niepokonany (różdżka utraciłaby moc), jednak nie wszystko poszło dobrze. Draco rozbroił go i sam stał się jej panem (chociaż nie wiedział o tym).

użytkownik usunięty

Oglądając HP przestałam zwraca uwagę na takie niedociągnięcia (podobnie jak nie denerwuję się grą aktorską głównego bohatera). Po co psuc sobie przyjemnośc z oglądania?;)

agusia2614

wiecie co? ja sie zaloze ze na 100% pogrzeb odbedzie sie w insygniach smierci. bedzie to albo jakies wspomnienie albo cos innego. albo poprostu 'ciecie' w KP.