Móglby mi ktoś wytłumaczyć jedna scene z filmu? Pytani dla tych którzy przeczytali 7 czesc książki.
Chodzi, mi o ten moment w filmie HP i KP, w którym Harry odwiedza gabinetu Dumbledora po jego śmierci i bierze do reki jego różdzkę, po czym ją odkłada. W 7 czesci dowiadujemy się przeciesz ze była to Czarna Różdżka, którą póżniej Voldemort ukradł z grobu Dumbledora. Więc co ona robiła w jego gabinecie??
tez tak myslalam, ale moim zdaniem zamiast tej sceny mogli zrobic pogrzeb Dumbledora
Dumbledore zdobył ją wiele lat wcześniej w pojedynku z Grindewaldem. Używał jej cały czas, lecz tak naprawdę najbardziej zależało mu na zdobyciu Kamienia Wskrzeszenia. Ach, uwaga, SPOILER - planując ze Severusem swą śmierć, chciał umrzeć niepokonany (różdżka utraciłaby moc), jednak nie wszystko poszło dobrze. Draco rozbroił go i sam stał się jej panem (chociaż nie wiedział o tym).
Oglądając HP przestałam zwraca uwagę na takie niedociągnięcia (podobnie jak nie denerwuję się grą aktorską głównego bohatera). Po co psuc sobie przyjemnośc z oglądania?;)