Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325794
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Świetny Film!

ocenił(a) film na 9

Najlepszy ze wszystkich ekranizacji Pottera!

ocenił(a) film na 7
kamil1394

Bardzo dobrze, że są i tacy, co nie wydziwiają. Sami by nie zrobili lepszego filmu, a ten faktycznie, jest chyba najlepszy :)

kamil1394

Ja idę na seans o 17:00. Ale nie mogę już słuchac o tym że jest nudny, pełno w nim love story, to najgorsza czesc Pottera. Mają za bujną wyobraźnię. Wydaje mi się że to bęzie najlepsza cz.:)
Pozdrawiam

użytkownik usunięty
Bela09

Faktycznie, jest najlepszy ;]
A następnie 4 i 3

ocenił(a) film na 7

Naprawdę jedna z lepszych!

ocenił(a) film na 10
chowder

Trzecia w kolejności. Za Czarą i Więźniem Azkabanu. Teraz pozostaje czekać na Insygnia.:)

kamil1394

Byłam w kinie i wcale się nie zawiodłam. Ten film jest najlepszy:) świetny humor i akcje, scena z norą była świetna:0
Polecam bo naprawde warto obejrzeć:)
po tej czesci jest 3 i 4:)

ocenił(a) film na 10
Bela09

Zgadzam się!!! Zdecydowanie najlepszy Potter. Mnóstwo świetnych scen, humoru i pięknych scenografi. Muzyka jest wyborna a końcówka bardzo wzruszająca:)

ocenił(a) film na 10
ariel29

Najlepsza część Pottera.
Super się ogląda w kinie..
Rewelacja efekty specjalne!! ;)

kamil1394

Miałam podłe wrażenie oglądając film po przeczytaniu książki. Ciągle w głowie miałam własne wyobrażone sceny zgodne z tekstem...moze warto jednak obejrzeć film jako pierwszy, żeby nie ulec złudzeniu, że moglo być lepiej lub pominięto fajne momenty opisane przez autorkę, nie moge wydać obiektywnego osądu w takim razie...ale cały film dobrze zrobiony, jak wielbicielka ksiżaki i fanka HP marzeniem byloby powstanie filmu zgdonego z ksiazka i trwajacego tak dlugo, by wszystko ukazac...ale gdzie wizja reżysera wtedy i jego własna dodatki...dwa dylematy<troszke żąłuje pogawędek Harry'egoz Ginny złośliwych uwag na temat Rona, bo wtedy na ekranie wytworzyla by sie wieź, i porót do starych i wprowadzneie nowych twarzy jak Fleur czy Bill i nowy minister magii...jeszcze raz na spokonie musze obejrzeć filmik;) napiszcie co sądzicie, byc moze ja tylko jatak odebralam go...

Kefir_3

do swietnosci to temu brakuje lat swietlnych. najgorszy potter, gorszy nawet od poittera nr 5. nie mam juz sily pisac dlaczego, jak ktos chce uzasadnienia niech posprawdza w innych tematach.

Kolchicyna

Suuper film
[!]
Zresztą jak każda część ;-)

ewcia600

Fakt super moim zdaniem ...!!!
mi sie bardzo podoba