Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325794
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Ciekawostka.

ocenił(a) film na 9

Zauważyliście, że Harry na plakatach do WA, ZF i KP ma taką samą koszulkę
na sobie? Heh.. załączam zdjęcie.

http://demotywatory.pl/uploads/1247551725_by_trickone_500.jpg

Oszczędzają na produkcji, czy jak? xD

thicknesse

O shit,
No racja
Ale to przecież jego koszulka więc w niej chodzi??
Hehe

krzysieksoko

widocznie oszczędzają, bo im szkoda kasy na inną koszulkę:D

thicknesse

Dobre xD W ogóle te plakaty i okładki są prawie takie same. Pierwszej części była dobra, a później już cały czas ten sam motyw... Może to po to, żeby HP był jasno kojarzony i rozpoznawalny, i żeby bardziej zaakcentować, jak to główni bohaterzy dorastają ;)
W każdym razie moim zdaniem słabe rozwiązanie.

ocenił(a) film na 6
cyzia_frey

ach ta ludzka spostrzegawczość :D

Mefistoself

hahaha dobre xD

ocenił(a) film na 10
iMeshQa

A może umyślnie dali tę samą koszulkę, w końcu Harry nie dostawał za wiele ciuchów od Dursley'ów.

Bella_triks

No tak... ale nie nosił cały czas tej samej jednej... poza tym Harry od kiedy dowiedział się 'całej prawdy' mógł w pewnym zakresie dysponować kasą po rodzicach, także właściwie do biednych dzieciaków się nie zaliczał ;)

ocenił(a) film na 10
cyzia_frey

no tak. tyle że on nie miał pieniędzy mugolskich,tylko dla czarodzieji a za nie mógł co najwyżej kupić szatę bądź pelerynę, bo przecież chyba koszulki sprzedawali w normalnych, mugolskich sklepach?; )

użytkownik usunięty
Angel_43

Chyba tak, ale Ron, Hermiona i reszta mieli 'normalne' ciuchy ;)

Angel_43

Gdzie w takim razie ubierali się czarodzieje? Wydaje mi się, że J.K.R. nie uznała tej kwestii za istotną na tyle, żeby głębiej w nią wnikać ;)

cyzia_frey

Bo Harry w ogóle jest brudny :D
A może po prostu lubi tą koszulkę i nie chciał jej zdejmować ;)

ocenił(a) film na 5
Bella_triks

Nie zapominajcie że dostawał masę swetrów(bądź też innych ręcznie robionych rzeczy) od pani Weasley.

thicknesse

Harry chyba tworzy własna serie ciuchów...Cos jak Avril. Nowa marka hehe :D

efcia135

haha
a ja gdzieś czytałam, że młodzi czarodzieje tylko w szkole (lub tylko w czasie zajęć) nosili mundurki i szaty czarodziejskie, na codzień ubierali się w szaty mugolskie

a co do czarodziejskiej kasy : myślicie, że u nich nie ma czegoś takiego jak kantor ? ^^

ocenił(a) film na 5
_Lady_In_Red_

Hmmm... czy aby czasem w którejś części (w książce) było chyba coś wspomniane o wymianie pieniędzy na Pokontnej?

ocenił(a) film na 7
_Lady_In_Red_

Ale w drugiej części chyba było coś takiego, że rodzice Hermiony przyszli z nią na Pokątną (tylko jak, skoro mugole nie widzą Dziurawego Kotła?) i wymienili mugolskie pieniądze u Gringotta...
A poza tym - czy ktoś jeszcze zauważył, że w ciągu siedmiu tomów Harry kąpał się tylko raz, w czwartej części, gdy rozwiązywał zagadkę złotego jaja xD? Bo zawsze było coś takiego, że ubrał piżamę tuż po przyjściu do dormitorium i szedł spać.. A może kąpał się rano? xD

ocenił(a) film na 5
m_0502

Ratował świat, nie miał czasu na higienę ;)
I też to zauważyłam ;)

ocenił(a) film na 7
Psia_Jucha

:p Pewnie dlatego. Ale za to w filmie, w czwartej części, gdy Ron mierzy swoją Elegancką Szatę Wyjściową, Harry wychodzi zza jakiś drzwi. Dopiero za którymś razem zobaczyłam, że trzyma w ręce szczoteczkę do zębów.

thicknesse

rozumiem że Ty każdy ciuch wywalasz do kosza po jednokrotnym założeniu? :)

soundaddict

No i co z tego jak ją lubi to nosi.

ocenił(a) film na 10
kamilx98

a może wyglądają tak samo, ale to 3 inne sztuki?
a może producenci tak chcieli?
a może się nie zastanawiali, że biorą z garderoby kilkakrotnie tą samą koszulkę?
a może?
a może....?
a może!

dajcie sobie z tym spokój;]
:|

ocenił(a) film na 10
poshh

a i tak najprawdopodobniejsze jest to, że to jedna i ta sama sesja ;)

poshh

A to wina wspaniałego płynu do prana!
Perwoll Black Magic działa cuda!

thicknesse

Zwaliłaś mnie tym z nóg. ;DD

ocenił(a) film na 9
kala456

alee... może to jego ulubiona koszulka? śmiałbym się, gdyby się okazało, że
producenci sami tego nie zauważyli xD

ocenił(a) film na 5
thicknesse

Myślę że zrobili to umyślnie. Ale każdy chyba kiedyś wyrasta z własnych ciuchów? Poza tym i tam nikt nie zwraca uwagi na to czy Harry ma tą samą koszulę, czy śmierdzi- są zajęci gapieniem się na jego (zmieniającą położenie) bliznę.

ocenił(a) film na 9
thicknesse

Hihihi też mnie to zaintrygowało ; D
Trochę to dziwne ; >

mala724

hah ale macie problem :D :D