Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325794
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Jestem wielkim fanem Pottera .Przeczytalem wszystkie czesci i obejrzalem .Własnie wrocilem z kina i jestem zadowolony .Film napewno lepszy niz ZA .Troche za bardzo wesoly ,przeciez to nie komedia .Tylko mroczna walka z zlem .Nie bylo tego strachu tej tajemniczosci .W Hogwarcie sie bawili jakby byly caly czas sylwestra .Momenty te były naprawde dobre ,mozna bylo sie usmiac .Harry po zazyciu eliksiru szczescia rozbawil mnier do łez .Jedy co mnie bardzo zrazilo w oczy ,to bylo pominiecie bitwy o Hogwart nie moge przestac o tym myslec jak mozna bylo pominac najlepsza akcje .Pogrzeb Dumbledora tez moglby byc lepiej nagrany. Końcowka na wiezy bardzo mi sie podobala .Według mnie byla ekstra.

Nie porownuje sie nigdy filmu do ksiazki .Wtedy po filmie nigdy nie bedzie sie zadowolonym .Ja staram sie nigdy tego nie robic. Jesli chielibtyscie wszystkie szczegoly to bejrzcie sobie mode na sukces .Bo ja wole taki film .Niż siedziec caly dzien w kinie zeby zobaczyc wszystkie szczegoly .NIkt wam nie nakreci filmu 5 godzinnego.
Co to za roznica czy w pociagu byla LUNA a nie TONKS ,bardziej pasowala Luna nawet na logike bo tez jechala do szkoly a skad by sie nagle tonks wizela??

Na pszyszlosc nie porownujcie juz ksiazki do filmu bo to jest bez sensu

szoch6

Czemu nie mam porównywać !? Skoro film ma być odpowiednikiem książki (skazani na shawshank,zielona mila,LOTR)<---- Genialne ekranizacje. A skoro taki David Yates niszczy poprzez swoje filmy genialną książkę to co tu można powiedzieć ?

ocenił(a) film na 8
szoch6

Lecho, rozumiemy, że Ci się nie podoba, ale nie przekonuj wszystkich do swojej opinii.

Ja też wszystkim tłumaczę, że nie da się zrobić takiego samego filmu jak książki. Rzeczywiście, jak chcecie coś szczegółowego, to sobie MnS obejrzyjcie albo MjM, przez tydzień o tym samym.

Klimat filmu był świetny i bardzo mi się podobał.

ocenił(a) film na 6
an_addict

Film nie ma być odpowiednikiem książki tylko dodatkiem do niej, uzupełnieniem, spojrzenie na nią z innej strony. Jasne reżyser może sobie zrobić i film taki sam jak książka dokładnie słowo w słowo tylko że taki film trwałby 10 godzin