Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325794
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Na wstępie chciałabym się zapytać, skąd ludzie ściągają ten film? Piszą, że ściągneli z internetu,a el czekają do premiery, mogę wiedzieć SKĄD to ściągacie?

A tak poza tym. Moja opinia jest taka. Oczywiście Książę bije na uszy Zakon, lecz nie jest lepszy np. od 4 części.
Wiele w nim plątaniny, np. - w środku filmu pokazali, kiedy Narcyza z Bellą idzie do Snape'a, kiedy w książce było to na samym początku. Nie było wgl wspomnienia o Fleur albo Scrimegourze - co było bardzo ważne. Dobił mnie pocałunek Harry'ego i Ginny, jak się tak lubią, to mogli się jakoś objąć, a Ginny go cmoknęła - i koniec. Więcej się Ron z Lavender całowali. Były bardzo smieszne momenty, co na nich w kinie lałam ze śmiechu - zakochany Ron - fenomenalne! Albo jak się Hagrid upił ze Slughornem. A Harry'ego gra aktorska jest do bani - szok! A najważniejsze omineli kilka wspomnień, które są najbardziej znaczące dla tego filmu.

ocenił(a) film na 6
martini102

W pełni się z tobą zgadzam i uważam, że największą winę za to wszystko ponosi oczywiście David Yates. Film faktycznie jest lepszy od piątki, ale do pięt nie dorasta częściom 1-4.