Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325794
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Film nie dla fanatyków

użytkownik usunięty

Myślę, że dla zagorzałych fanatyków książki film beznadziejnie wypadł jak to film, na szczęście ja nie jestem fanatykiem, przeczytalem to z 2-3 lata temu, podjarałem się na jakis czas potem zapomnialem i teraz poszedłem na film przypomniec sobie mniej wiecej co sie dzialo w ksiazce i film mi sie podobał, mozna było w jakims stopniu odczuc klimat z ksiazki, mozna bylo sie posmiac a i troche romansu bylo - film chyba byl robiony pod takich ludzi jak ja, ktorzy kiedys tam przeczytali ksiazke i lubią sie posmiac :D

Chyba masz racje :D:D

Ten film powstał tylko i wyłącznie dla grubej kasy:P

Morgan2c

No chyba Ci przyznac racje xD Myslisz ze dlaczego podzielili ostatnia czesc na 2 czesci?:D

ocenił(a) film na 7
Snake_in_Hogwart

Gdyby lecieli na kasę, to i Księcia podzielili by na dwie ;) A Logiczne uzasadnienie mogliby bez problemu znaleźć. Imo ja bym tego tak nie odbierał.

ocenił(a) film na 10
Graczdari

Oczywiście, że "lecą na kasę" i dlatego kręcą 7 część w swóch częściach.
To ostatnia część i więcej kasy z filmów o Potterze już mieć nie będą :P
Co do samego filmu podobał mi się, lecz paru scen oczywiście mi zabrakło, no, ale nie można dostac wszystkiego.. XD
Pozdrawiammm

Graczdari

To jak wytlumaczysz te naganne bledy w KP ? Robili szybko i nie patrzyli sie kompletnie czy wywola to jakiekolwiek oburzenie .

ocenił(a) film na 7

Oczywiście muszę przyznać Ci rację chociaż jestem świeżo po przeczytanej książce i jak to bywa w takich sytuacjach wydaje mi się, że film jest zrobiony troszkę chaotycznie.
Ale ogólnie nie jest tak źle, film wydaje się inny od poprzednich części HP jest nie tylko filmem dla dzieci ale starszej publiczności :P

m4rcin1990

No w pewnym sensie nie ma co narzekac :D Film odbiegał w kilku momentach od fabuły ale co zrobic.