Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325794
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

IMAX

ocenił(a) film na 8

Witam, jak wiadomo Harry Potter i Książę Półkrwi będzie wyświtlany w Warszawskim IMAXIE. Mam pare pytań w związku z tym.

1. Był ktoś na tak długim filmie w IMAX??.. I Czy bolały oczy od wizualizacji w 3D??

2. Czy warto obejrzeć ten film właśnie w IMAX??.

3. Czy będzie on puszczany w całości na taśmie o szerokości 70 mm??
(Jeśli nie, to czy będą tylko wybrane sceny tak jak to było z
Mrocznym Rycerzem)

Z góry dziękuję jeśli ktoś odpowie mi na te pytania. Pozdrawiam!

dadasac_2

1. nie byłem, nie wiem.
2.raczej taa xD

Ale jakby co w imaxach film bedzie trwac 164 minut. wejdzcie w imax.com i znakdzcie ksiecia tam zobaczycie. poprostu dodatkowe sceny bedzie mozna ogladac.
Ja sie prawdopodobnie wybiore na ten film do imaxa ale w anglii ;P
Premiera w imaxie 29 lipiec.

ocenił(a) film na 6
michaelloxd

1. nie byłem nie wiem
2. nie ma sensu bo sceny w trójwymiarze to tylko 15 minut a reszta filmu będzie normalna lepiej iść na zwykły seans bo praktycznie żadnej różnicy nie ma a bilet tańszy

dadasac_2

Oczywiscie, ze warto! Roznica jest olbrzymia, wciska Cie w fotel. Bylam na transformersach w IMAX w Londynie, bo tutaj mieszkam. Awesome! Wydatek zalezy od Ciebie... 3- niestety nie odpowiem, byc moze.

ocenił(a) film na 9
LoulouStripe

1. Byłem na zakonie feniksa i oczy nie bolały ;P w końcu to tylko 15min.
2. Film warto obejrzeć nie tylko dla 3d ale dla tego, że będzie nadawany na jednym z największych ekranów w Polsce.
3. Wszystko będzie puszczane z taśmy IMAX-u czyli 70mm, ale tylko te 15 min będzie w 3D.

Teraz niestety nie mogę iść na HP6 w 3D bo nie mieszkam w Warszawie. A w Krakowie w tym roku nie będzie to wyświetlane w 3D.

ocenił(a) film na 6
dadasac_2

HP6 w 3D trwa 10 minut (niestety) więc oczy Cię nie rozbolą ;)