Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325794
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Właśnie wróciłem z warszawskiego IMAX. Odradzam jeśli ktoś liczy na 3D. W 3D jest tylko przez pierwsze 10 minut, potem okulary są zbędne ponieważ reszta filmu jest w 2D. Liczyłem, że cały będzie w 3D. Może przez to, cały film oceniam poniżej oczekiwań, choć przyznam, że te 10 minut było wyśmienite :) Niestety film jakby niedokończony, urywa się w połowie. Jeżeli macie okazję oglądać filmy w 3D to polecam, wrażenia niesamowite.

ocenił(a) film na 10
ad1969

w takim razie zmień ocenę - było wiadome od dawna, pisało o tym, w
przypadku Zakonu Feniksa też tak było - tylko jakaś część filmu miała być w
3D więc ocena nie powinna być zaniżona. Film może nie sprostał twoim
oczekiwaniom tylko dlatego że twoje oczekiwania były złe

ocenił(a) film na 6
Phoenix21hp

trzeba było lepiej czytać to byś wiedział że w 3D tylko 10 minut ale jak poszedłeś i myślałeś że dostaniesz sieczkę w 3D w stylu Transformers to nie dziwne że twoich oczekiwań nie spełnił

ocenił(a) film na 6
Joker_27

Uważasz, że jak 3D to od razu sieczka? To po co wogóle HP jest w 3D (te 10 minut). Albo cały film albo wogóle. Ewidentnie dodatkowe wyciąganie kasy od zwolenników technologii 3D. I czy w związku z tym uważasz, że te pierwsze 10 minut to była sieczka? Zapewniam Cię, że nie. Film tylko stracił na tym, że nie był cały w 3D. A Transformers były w 3D? Jakoś mi umknęło, może dlatego że nie jestem fanem tego filmu, choć dobre efekty specjalne lubię, ale jako dodatek do filmu a nie jego sens.

ocenił(a) film na 9
Phoenix21hp

A jakie dokładnie momenty były w 3D? Od samego początku, czyli od tej sesji do proroka czy gdzieś dalej?
Niestety choć chciałbym oglądać także HP6 w 3D nie mogę, bo liczyłem na to, że tak jak HP5 będą wyświetlać w Krakowie.

ocenił(a) film na 6
adi0201

10 minut na samym początku (do czasu powrotu do Hogwartu).

ocenił(a) film na 6
Phoenix21hp

Uważam, że bez sensu jest robić tylko 10 minut w 3D, nawet jeśli się o tym uprzedza. Albo robić cały albo wogóle. Takie są moje oczekiwania i trudno je nazwać złymi. Natomiast jeżeli chodzi o ocenę, to przyznaję Ci rację, dałem za niską. Zmieniam na 6. Ciągle uważam, że filmn został w połowie przerwany. Na siłę chcą wycisnąć tyle kasy (czytaj części) ile tylko się da. Niestety ze stratą dla filmu. Niestety w tej części zło zwyciężyło i to mi się nie podoba... nie w Harrym Potterze.

ocenił(a) film na 7
ad1969

miałam zamiar sie wybrac drugi raz na 3D ale jak czytam, że to tylko początek to chyba zrezygnuje. Byłam w 3D na ZF i tam była trójwymiarowa walka w ministerstwie. W tej części spodziewałam się jaskini w 3D. jestem zawiedziona. nie ide.

ocenił(a) film na 10
ad1969

apowiedz mi co wdg ciebie zwyciężyło w Książce? Bo tam zło zatriumfowało
...