Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325794
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Recenzja!

ocenił(a) film na 3

Witam.
Na wstępie jako że przed chwilą wróciłem z kina pragnę napisać kilka słów o tejże części HP. Film niestety mnie rozczarował. Zaraz podam zarzuty, wpierw pragnę zwrócić uwagę, że fabuły książki niestety nie udało się twórcom przelać w dobry sposób na klatki filmowe. Film zrobiony bardzo chaotycznie. (Przeczytałem książkę) Na początku dynamika akcji jest słaba dopiero w momencie kiedy "dambledor" (nie wiem jak się pisze imię tego pana) przelatuje z Harrym na te skały akcja filmu gwałtownie rośnie i tak już leci do napisów. W porównaniu do innych części wątek miłosny poszerzony w znacznej części. (Chyba jedyny plus - Ah ta młodzież..) Film rozczarował, twórcy udowodnili swoja nie udloność w paraleiźmie światów ksiązki i filmu. Praktycznie każda scena to poprostu bzdury i głupoty!:-) Sceny przewijają się niczym intercity do tego stopnia że nie można tego zebrać do kupy, nie ma statyczności a akcja jest pokazana bardzo nie dokładnie. Jednym słowem 4/10.

Ps. Tak przy okazji zapraszam WSZYSTKICH do Wrocławia na Ere Nowe Horyzonty! Naprawde warto!! (szczegóły: www.enh.pl) choć i tak pewnie 97% odwiedzających to forum to gówniarze w wieku 13-16 lat i nie będzie im się chciało sobie zawracać głowy czymś wartośćiowym.
HP to dla mnie hłam w posypce komercjalnego kapitalizmu którego konsumentami są właśnie takie dzieciaki. Ja napisałem w/w recenzje w poczuciu obowiązku użytkownika tego serwisu

Dziekuje i pozdrawiam! (a przy okazji... odradzam. )

Lipton_3

zgadzam się z tobą w tej recenzji. ja mam 23 lata i mimo wszystko lubię pottera. ale książki. jedyną częśc jaka im wyszła fajnie to był Więzień Azkabanu. Reszta to nieudana próba pokazania efektów specjalnych. Lecą z akcją tak, ze nie idzie się połapac i co zniechęca do ogladania filmu.