Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325782
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Dla tych którzy czytali książkę to pewnie żaden spoiler. Ja nie mam czasu na głupoty i tylko oglądałem film. I tu nasuwają się pytania co do zakończenia.

Czy Dumblebore wróci w następnej części zza grobu? Snake chyba go do końca nie zdradził. Dlaczego Bumblebore się tak łatwo poddał. On vs młody uczniak? Dlaczego Harry nie pomógł itp. Trochę ta końcówka naciągana. Dużo wątków totalnie po łebkach. Chyba już się pomysły kończą.

użytkownik usunięty
szacun

Dlatego przeczytaj sobie Insygnia Śmierci, warto.

użytkownik usunięty

A film zawsze jest naciągany.

ocenił(a) film na 9
szacun

"Czy Dumblebore wróci w następnej części zza grobu?"
Nie nie wróci.

Snape go nie zdradził, uknuli to już dawno razem.
W książce Harry pod pod niewidką i był sparaliżowany, a tutaj najwyraźniej miał ukazać jak bardzo mu ufa [ przy zabijaniu Dumbledora]

szacun

Wiesz ja uważam że czytanie książki to nie głupota. Książka jest dużo lepsza niż film. W książce wszystko jest lepiej rozwiązane np. Harry nie mógł się ruszać bo Dumbledore rzucił na niego czar, poza tym był pod niewidką..Dlatego nie mógł nic zrobić, a to co jest w filmie miało chyba pokazać zaufanie Harrego do Dumbledora- niestety dla mnie po prostu w ten sposób postać straciła swoją osobowość... Naprawdę ta część bardzo słaba więc radzę przeczytać książki, jeśli nie wszystkie to chociaż tom 6i 7:) Nie zawiedziesz się

ocenił(a) film na 5
beatkab87

Trudno powiedzieć, że ta końcówka jest naciągana (pytania, które podałeś nęciły i mnie po przeczytaniu 6 części). Zgadzam się z przedmówcą, przeczytaj chociażby 7 tom, a możesz być pewien, że wszystko będzie w nim dokładnie wytłumaczone, a i inne wątki są bardzo ciekawe. Nikt tak dobrze nie odpowie Ci na te pytania, jak nie lektura 7tomu. Polecam.