Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325782
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Wojna miedzy fanami i nazwijmy umownie ich "mugolami"(żart);P trwa przez trzy male słówka czyli na podsatwie powiesci moze gdyby zamist tego dali na motywach to bym przelknął te bardzo gorzka pigułę a tak mamy spalenie nory,film tylko dla tych co czytali i inferiusy wygladajace jak Gollum oraz scenarzyste partacza i wielki niesmak oraz oczekiwanie czy mozna jeszcze bardziej zeszmacic Harrego

ocenił(a) film na 9
Digital_boy

Zgadzam sie, ze film odbiega od ksiazki - tutaj fani moga byc rozczarowani.

Jednak biorac pod uwage SAM film, mamy tu swietne efekty, bardzo dobra obsade aktorska, czarujace zdjecia i polot - film nie jest nudny, a oglada sie go bardzo dobrze. Dla mnie to 8/10, a z uwagi na sentyment do ksiazki podwyzszam na 9. Warto zwrocic uwage tutaj takze na humor, ktory trafia do mlodych - ale zawiera takie podteksty, ktore trafiaja do starszych ;)

Brakowalo mi tu jedynie (jezeli o film chodzi!) owej "sieki" w Hogwarcie oraz rozwiazania watku z Harrym i Dumbledorem (sparalizowanie Harrego)

ocenił(a) film na 4
JunG

Dal mnie sam film rewelacyjny ale jako ksiazka do ponizej oczekiwan,walki rzeczywiscie szkoda ale skoro Yates mowi ze chce zrobic jedna porzadna w w II czesci tomu 7 to mu wierze

JunG

A dla mnie film jest nudny, dłuższy się niemiłosiernie póki nie idą do jaskini. Myślę super w końcu akcja. Niestety akcja trwa krótko, moim oczom ukazują się jakieś gollumy, zaczynam myśleć że oglądam władcę pierścieni. Potem Snape, który do końca tego tomu wydawał się być złą postacią, każe harremu być cicho, zabija Dumbledora bez żadnego wstrętu na twarzy, który miał w książce, Harry nie jest zamrożony a nie robi nic. To co zrobili z tej książki, z jej bohaterów to po prostu dramat. Jeśli uważasz że obsada aktorska jest bardzo dobra... Ja tam widziałam tylko aktora który zagrał Draco- brawo i aktorkę która zagrała Bellatrix- co prawda były to sceny, których w książce nie było ale charakter postaci oddany znakomicie. Efekty specjalne są ok, zdjęcia też. Jednak bez znajomości książki ten film traci sens, jest chaotyczny, nie ma spójności tych scen. Dlatego moja ocena to 3/10, a im więcej myślę o tym filmie tym większą ochotę mam obniżyć ocenę...