Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325782
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

kolejna bajka o bohaterskim czarodzieju. nie moge zrozumiec dlaczego wiekszosc z was tak sie zachwyca calym tym harrym?! kolejna część to nie przesada? z kazdą następną jest coraz nudniej. wybaczcie fani harrego, ale dla mnie to ogromny gniot. i do tego przereklamowany. pierwsza, druga część były znośne, ale nastepne?

afortunadamente

Frajerze nie oglądaleś żadnej cześci i jeszcze gadas że to bajka

kamilx98

To nie jest żadna bajka!
Ty się po prostu nie znasz na filmach i książkach!

ocenił(a) film na 8
asiulka1197

Jakby były tylko same filmy, to też bym tak pisała lecz książki to zupełnie inna sprawa, są bardziej realistyczne :P
Więc nie pisz głupot.

kamilx98

tak sie sklada ze za namowa przyjaciol ogladalem wszystkie, ktore do tej pory ukazaly sie w Polsce i to niejednokrotnie, frajerze.

ocenił(a) film na 6
kamilx98

a mógłbyś frajerem nazywać swoich kolegów a nie ludzi na forum dzieciaczku? Uspokój się trochę..

ocenił(a) film na 7
afortunadamente

Zgodze się z Tobą infinito jeśli chodzi o filmy, no może poza 3 częścią. Ale książki są dobre. Czytałeś jakąś?

Xarri

a jak zamierzacie nazwac czary-mary jak nie bajką? no dobra, film fantasy. tego zreszta tez nie lubie. i nie piszę glupot, tylko wyrazam swoją opinię. a przeczytana 1, 2 i 3. nie tak zle jak film, ale tez niespecjalne. byc moze dlatego ze to nie moj typ.

ocenił(a) film na 9
afortunadamente

może i bajka i co z tego?idź lepiej oglądnij sobie rambo7192 to na pewno twój typ.

ocenił(a) film na 10
afortunadamente

wyrażając swoją opinię nazwałeś film GNIOTEM.

Chyba do wyrażania własnej opinii powinno używać się troszkę innych słów...

afortunadamente

Tak się składa, że większości ludzi podobają się filmy fantasy jak Władca Pierścieni,Piraci z Karaibów,Matrix,Spiderman,X-men,Batman itd. Ja osobiście jestem fanem fantasy i HP,oczywiście książki.Mam nadzieję że 6 nie jest zła(jeszcze nie widziałem),ale 5 część była do dupy- uważam tak bo 5cz książki była dla mnie najfajniejsza.W sumie to to są bajki,tylko co z tego?Mamy się tego wstydzić?Na pewno w 6cz HP nie jest nudno,a poza tym to zależy od książki i tego jak ją przedstawią,ale zgodzę się,że film jest przereklamowany.

ocenił(a) film na 10
afortunadamente

Harry Potter i Więzień Azkabanu to dla mnie jeden z najważniejszych filmów fantasy w ogóle, w szranki z nim mogą stawać jedynie trylogia Władca Pierścieni i Hellboy 2 Złota Armia, przy czym Hellboy chyba wygrywa :) drugie miejsce zostawiając Harremu a trzecie Trylogii, trzeba być kompletnym ignorantem aby nie zauważyć wartości nie tylko trzeciej części sagi o Okularniku, ale w ogóle znczenia całej serii dla kina fantasy ;)

pozdro dla fanów :D

ocenił(a) film na 10
afortunadamente

te Infinito prze małe "i", a podaj mi inne bajki o bohaterskich czarodziejach, hę??

korowiow80

nie znam, nie interesują mnie tego typu bajki/filmy. dlaczego wiec wypowiadam sie na temat tego bohaterskiego czarodzieja? dlatego,ze jest o nim nadzwyczajnie głośno. aż ZA głośno.
r0hnin - rambo to napewno nie moj typ, moze ty jestes fanem beznadziejnych, zupelnie nierealnych rzeczy.bo dla mnie to najwieksze gówna.

ocenił(a) film na 10
afortunadamente

Dziecko, jest głośno bo to arcydzieło.

Nie dociera?

afortunadamente

jest o nim głośno, bo zarówno książka jak i film okazały się wielkimi sukcesami, dlateo też to normalne, że jest "aż ZA głośno"

użytkownik usunięty
afortunadamente

taa spoko .
jak dla mnei z każdą częścią robi się coraz lepsze .
może filmy nie są 100% odzwierciedleniem książki .
ale są faajne . to że ty wolisz sherka nie moja wina . ;/ xd

łohoho, jacy jesteście zabawni, rambo, shrek...
do czego to doszlo? zeby nie mozna bylo wyrazic swojego zdania, bo zaraz rzucaja sie fani harrego swięcie przekonani o swojej racji.
żal mi was, naprawde.

ocenił(a) film na 10
afortunadamente

i vice versa

użytkownik usunięty
afortunadamente

Od początku, czyli od 17 lat, kiedy to Rowling zaczęła pisać "Harry'ego" było jasne, że będzie siedem części.

afortunadamente

jest taka zasada, jak się czegoś nie rozumie to najpierw się stara to zrozumieć a potem bierze się udział w dyskusji ... ale chyba nie wszyscy o tym wiedzą... typowy przykład polaka .. nie podoba ci się coś choć nie masz o tym zielonego pojęcia? bądź na przodzie dyskusji i krytykuj wszystko jak się da ..

ocenił(a) film na 7
b4rtu5

kolejna prowokacja? ;)

tak dla wiadomosci zalozyciela postu, nie mow od razu, ze to gniot, szmira itp, niektorych obrazasz takim stwierdzeniem ;)

ocenił(a) film na 10
afortunadamente

kredki w głowie.

wracaj do swoich zabawek

ocenił(a) film na 10
poshh

Chłopiwe, zgadzam się, filmy są do dU*y bo ich nie umieją porządnie zrobić, ale gdybyś czytał książkę... Książki to bestsellery na skalę światową!

ocenił(a) film na 5
poshh

Nie przejmujcie się;) Nie wszyscy mają taką wyobraznie i fantazję by być fanem literatury i kina fantasy. Dla założyciela tematu jest to bajka, bo jest przywiązany do rzeczywistośći i nie rozumie tego gatunku,ale skoro nie lubi tej tematyki niech nie ogląda i nie pisze tematów tego typu. Taka rada;)
Pozdrawiam miłośników fantasy=)

ocenił(a) film na 8
afortunadamente

Widziałem wszystkie części.I jak dla mnie jest coraz gorzej.Jestem fanem kina fantasy ale w ostatnich częściach HP to "fantasy" występuje tylko epizodycznie. Rozmawiałem też z kilkoma osobami które są wielkimi fanami sagi i niestety też wyrażają słabnącym zainteresowaniem:/.Książki na pewno są ciekawe i wciągające. Jak dla mnie nic szczególnego ten film...:/

Baza26

dobra znikam stąd. nie mam ochoty dyskutowac z bandą rozżalonych bachorów ze zbyt bujną wyobraźnią. tylko wyrazilem swoją opinię. nie musicie odrazu sie rzucac jesli macie inne zdanie. to potwierdza tylko wasz niski poziom i totalny brak klasy. zakladajcie lepiej peleryny,kapelusze, rozdzki w lapy i leccie na miotle na tego swojego pottera do kina...

ocenił(a) film na 5
afortunadamente

Sam jesteś bachorem wypisując posty tego typu, które to są dopiero niskiego poziomu. Nie wszyscy muszą zgadzać się z twoim zdaniem i ci przytakiwać. Nie wiem czy zakładając ten temat i obrażając fanów fantasy liczyłeś na poklask innych. Każdy lubi co innego,więc nie pisz takich głupot bo nikt w pelerynie nie chodzi( przynajmniej ja i ludzie w moim otoczeniu).

Billy_Jean

Nie rozumiesz, to też nigdy nie napiszesz takiej książki, która będzie się tak wielu podobać, nie zarobisz takiej fortuny, i tylko będziesz się zastanawiać, czemu akurat ta powieść zyskała taką popularność, marudząc przy okazji, jak na tym forum. Ale to TYLKO Twoja strata.