PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=871821}
6,4 30 tys. ocen
6,4 10 1 29689
6,4 71 krytyków
Hiacynt
powrót do forum filmu Hiacynt

Świetny film...

ocenił(a) film na 10

Jak dla mnie jako widza, to jeden z najlepszych filmów o tematyce LGBT... Fakt, ciężko doszukać się czy jest to dramat, czy kryminał, ale pokazuje jakże ciężką sytuację jaką przeżywali homoseksualiści w czasie PRL... W sumie za wiele się tam nie zmieniło po dziś dzień. Mam na myśli polskę... I bardzo podobały mi się słowa jednego z głównych bohaterów powiedział, że w polsce to się NIGDY NIE ZMIENI...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Lazerway

Czy ty dobrze się czujesz? Czy ktoś w dzisiejszych czasach zakłada różowe teczki homoseksualistom? Parady lgbt w PRLu w mik byłyby rozgonione, a teraz się odbywają (często pod patronatem włodarzy miasta jak w Gdańsku czy Wawie) i są chronione przez policję.

ocenił(a) film na 6

Warto mieć na uwadze, że sytuacja aktualnie się pogarsza, mimo - na szczęście - walki o tę równość i wolność. A używanie w podobnym kontekście argumentu o ochronie ze strony policji brzmi wręcz absurdalnie xD Niemniej fakt, OBECNIE sytuacja jeszcze wciąż nie jest nawet w porównywalnym stopniu tak zła w kwestii społeczności LGBT+ jak wówczas. Oby tak pozostało.

ocenił(a) film na 6
Lazerway

Dał dychę bo film o gejach. Hahahahahahahhaah

ocenił(a) film na 9
Lazerway

Oczywiście, że w tym kraju nigdy nic się nie zmieni, a przynajmniej bardzo długo nic. Nienawiść wobec środowisk lgbt+ jest wprost zatrważająca, wciąż podsycana przez rządzących i ich popleczników. Nie bez powodu Polska jest najbardziej homofobicznym krajem w Unii Europejskiej. Mnie jednak najmocniej boli szerząca się homofobia wśród zwykłych ludzi, czego chociażby przykładem są komentarze na tym forum czy na innych pod produkcjami o podobnej tematyce.
Jeśli chodzi o film, jest po prostu piękny. Jak słusznie zauważyłeś jest jednym z najlepszych w swoim gatunku. Marzę o drugiej części, choć wiem, że to nierealne.

ocenił(a) film na 5
Avone

Ale brednie, ręcę opadają. Za byciem homo na paryskich przedmieściach ucinają łby, albo zrzucają z dachu, ale oczywiście Polska najgorsza, gdzie żadnemu gejowi nic nie grozi, w najgorszym razie parę wyzwisk od jakiegoś Sebixa. Typowa Julka-ojkofobka.

ocenił(a) film na 9
Alex303

XDDDDDD
Co, proszę? Ty żyjesz w Polsce czy w jakiejś alternatywnej rzeczywistości? Chyba to drugie, skoro nie dostrzegasz oczywistych kwestii.
Wybacz, ale szkoda mi czasu na dyskusje z ignorantami.

ocenił(a) film na 10
marcin_homa

@Alex303 ma w pełni rację, w Berlinie geje są porywani i torturowani, zrzućcie klapki z oczu!

ocenił(a) film na 7
Lazerway

Nieźle odpłynąłeś, laurki dla LGBT robią nawet, a ty mówisz, że nic się nie zmieniło xD

Lazerway

trudno akceptować zboczeńców. zaraz dzieci będziecie chcieli gwałcić