Czas najwyższy na film o ludziach zapomnianych i specjalnie wykluczonych z polskiej świadomości przez propagandę PRL-u. Patrząc na komentarze ludzi w moim wieku tak omamionych i pełnych agresji, teksty pełne propagandowych haseł, przypomina mi się piosenka Kultu "Po co wolność" i jej słowa:
Wolność . Po co wam wolność?
Macie przecież telewizję
Wolność. Po co wam wolność?
Macie przecież Interwizję, Eurowizję
Wolność. Po co wam wolność?
Macie przecież tyle pieniędzy...
ps. wyprzedzę komentarze (żeby nie było obraźliwych tekstów pod moim postem): nie popieram żadnej partii politycznej, jestem ateistą, uważam, że należy znać historię kraju swoich przodków, lubię Kult. Pozdrawiam!
No to zaraz zjadę cię w komentarzach, albowiem jestem prawicowym katolo-oszołomem, którego sensem życia jest szukanie prawdy o Smoleńsku :))) A tak na poważnie, to w pełni się z tobą zgadzam (szok! masakra! niemożliwe! katol zgadza się z ateistą! dacie wiarę, kochane internetowe trole?!). Właśnie takich filmów nam potrzeba. Historii należy uczyć w każdy możliwy sposób - zwłaszcza historii bohaterów. I nie będzie żaden gimbus albo emerytowany ubek wyzywał "Roja" od bandyty! Tak na dopomóż Bóg! Również pozdrawiam!
Miło poczytać myślącego człowieka bo nie miarą naszej polskości jest wiara w Boga bo do niego każdy ma dostęp i w każdej chwili jeśli tylko zechce może przyjść, ale świadomość narodowa i znajomość historii. Pozdrawiam, katolik z PiSu :)
Trzeba by się zwrócić o pomoc do Pasikowskiego. Może odpali coś z tych srebrników, które zarobił za "PoGrossie".
E, zaszyje się pewnie teraz na długie lata by znowu wyskoczyć z jakimś ''filmem historycznym'' :) srebrnikami się nie podzieli, przydadzą się na kolejne ''arcydzieło''.
tak przeczytałem,że jesteś ateistą, jak nim zostałeś???jakie lektury Ci w tym pomogły??wydajesz się być mądry to może podpowiedz jak się nim zostaje??