7,0 40 tys. ocen
7,0 10 1 40367
5,8 32 krytyków
Hitchcock
powrót do forum filmu Hitchcock

ciekawe który z tych filmów o wielkim A.H. wytrzyma próbę czasu?
Czas pokaże.

AutorAutor

Skoro jest wielki to dlaczego nie gra w wielkich filmach ?

Private_Witt

Nie gra bo nie żyje. Jak żyl też nie grał, nie licząc epizodów. :)))))

agur

A przepraszam, czytałem w pośpiechu i myślałem, że o Anthonym Hopkinsie pisałeś ;)

ocenił(a) film na 8
Private_Witt

Inicjały się zgadzają :)
cóż, jeśli chodzi o postać Hitcha to zdecydowanie wybieram film z Anthonym Hopkinsem. Ogólnie w tym filmie zostało przedstawione bardziej ludzkie oblicze reżysera, ale faktem jest że oba filmy przedstawiają inny okres w jego życiu. Sam obraz miał w sobie pewien charakter, a po obejrzeniu The Girl czułam że czegoś w owym filmie zabrakło, choć mile zaskoczona byłam rolą Sienny Miller. Dziwna była dla mnie tylko charakteryzacja Hopkinsa, ale nie chcę się rozpisywać nad fizycznością, czy był podobny do Hitchcocka, czy też nie był bo nie o to chodzi moim zdaniem. Film oceniam o oczko wyżej niż The Girl.

ocenił(a) film na 8
Justyna0810

Ależ Toby Jones był przewspaniały w roli Hitcha. Taki mały człowieczek, który tęskni za młodością, potencją i marzy, wciąż marzy o Tippi. Jest od niej wprost uzależniony. Wspaniała kreacja.
Zresztą Imelda Stunton jako Alma Reville też wspaniała. Taka schowana, skromna, wręcz zahukana kobieta, a przecież niebanalna osobowość, błyskotliwa scenarzystka i po prostu mądra kobieta.
Ale faktycznie największe wrażenie robi tu Sienna Miller. To cała Tippi. Seksapilem wprost eksploduje. A to była taka grzeczna, poukładana kobieta, której nie w głowie były romanse ze starym capem. Bo ma córeczkę na utrzymaniu.