Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 251 tys. ocen
7,2 10 1 251028
5,6 48 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Co wolicie ??? i za ponad rok ,7 cześć SW kto więcej zarobi ??
-Ja bardziej lubie świat SW
-Według mnie SW7 ZAROBI WIĘCEJ NIŻ HOBBIT .

ocenił(a) film na 8
wort801

Tolkien

ocenił(a) film na 6
wort801

Stawiam 51% dla Świata wykreowanego przez mistrza Tolkiena - znam ten świat już ponad 12 lat. Jedyne co smuci to fakt ze bardziej już nie można go rozwinąć. Autor już nie żyje a próby zbliżenia się do legendy zostaną pewnie zniszczone krytyką.

Jak myślicie jak by wygładzały książki Tolkiena gdyby żył w „naszych czasach” , gdyby inspirował się np. Gwiezdnymi Wojnami ? Potterem ? Obcym?

Star Wars Epizody 4,5 i 6 dostaje 49% - kultowe filmy z dzieciństwa– w tamtych czasach (lata osiemdziesiąte) każdy gadżet z filmu cieszył – figurki , zdjęcia , modle statków. Dziś popadało to troszkę w multikulturę i filmy są kierowane do innego widza. Nowe epizody niestety nie trzymają tamtego klimatu choć nadrabiają efektami. Lukas jak i Disney maja nadal szerokie pole do popisu wiec walka może być troszkę nie równa.
To chyba tyle Pozdrawiam Marcin

marcin1488

Też pozdrawiam i dzięki za wpisz :)

wort801

Hmm trudny wybór jednak wolę Gwiezdne Wojny większy świat mają ,więcej ras ,ciekawsze postacie,religie która jest interesująca i bardziej rozbudowany ogólnie i długą historie w swoim uniwersum .Gwiezdne Wojny więcej zarobią moim zdaniem .

użytkownik usunięty
wort801

Pytasz się na forum Hobbita, znasz już odpowiedzi :)

Policz siebie głosy niby to jest forum o hobbicie a przewaga nie jest duża :)

wort801

Mimo że lubie bardziej klimaty fantasy to wolę Gwiezdne Wojny ciekawsze są i wbijają w fotel :)

ocenił(a) film na 9
wort801

Hmm trudne pytanie ponieważ kocham fantastykę i akurat uwielbiam SW i LOTR/HOBBIT każdy z tych dzieł dociera do mnie inaczej.Sprawia,że chodzą po mnie ciarki i pojawia się gęsia skórka na swój sposób kocham zarówno kosmiczny świat Gwiezdnych Wojen jak i starożytny Władcy/Hobbita :)

użytkownik usunięty
wort801

a czemu ograniczasz się tylko do dwóch uniwersów ? :P
obecnie mamy 4 duże filmowo serialowe uniwersa ST, Śródziemie , ST i Marvel universe
osobiście wybieram śródziemie bo średni poziom filmów jest najwyższy ze wszystkich i nie było dotychczas ewidentnej wpadki (choć niezwykła podróż mogła by być odrobine lepsza)