Co wolicie ??? i za ponad rok ,7 cześć SW kto więcej zarobi ??
-Ja bardziej lubie świat SW
-Według mnie SW7 ZAROBI WIĘCEJ NIŻ HOBBIT .
Stawiam 51% dla Świata wykreowanego przez mistrza Tolkiena - znam ten świat już ponad 12 lat. Jedyne co smuci to fakt ze bardziej już nie można go rozwinąć. Autor już nie żyje a próby zbliżenia się do legendy zostaną pewnie zniszczone krytyką.
Jak myślicie jak by wygładzały książki Tolkiena gdyby żył w „naszych czasach” , gdyby inspirował się np. Gwiezdnymi Wojnami ? Potterem ? Obcym?
Star Wars Epizody 4,5 i 6 dostaje 49% - kultowe filmy z dzieciństwa– w tamtych czasach (lata osiemdziesiąte) każdy gadżet z filmu cieszył – figurki , zdjęcia , modle statków. Dziś popadało to troszkę w multikulturę i filmy są kierowane do innego widza. Nowe epizody niestety nie trzymają tamtego klimatu choć nadrabiają efektami. Lukas jak i Disney maja nadal szerokie pole do popisu wiec walka może być troszkę nie równa.
To chyba tyle Pozdrawiam Marcin
Hmm trudny wybór jednak wolę Gwiezdne Wojny większy świat mają ,więcej ras ,ciekawsze postacie,religie która jest interesująca i bardziej rozbudowany ogólnie i długą historie w swoim uniwersum .Gwiezdne Wojny więcej zarobią moim zdaniem .
Hmm trudne pytanie ponieważ kocham fantastykę i akurat uwielbiam SW i LOTR/HOBBIT każdy z tych dzieł dociera do mnie inaczej.Sprawia,że chodzą po mnie ciarki i pojawia się gęsia skórka na swój sposób kocham zarówno kosmiczny świat Gwiezdnych Wojen jak i starożytny Władcy/Hobbita :)
a czemu ograniczasz się tylko do dwóch uniwersów ? :P
obecnie mamy 4 duże filmowo serialowe uniwersa ST, Śródziemie , ST i Marvel universe
osobiście wybieram śródziemie bo średni poziom filmów jest najwyższy ze wszystkich i nie było dotychczas ewidentnej wpadki (choć niezwykła podróż mogła by być odrobine lepsza)