Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 251 tys. ocen
7,2 10 1 251028
5,6 48 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

http://cs618528.vk.me/v618528600/1aa03/c1ErW7wpraI.jpg

ocenił(a) film na 8
Nerwen_AG

Co jest naturalne dla elfa? Naturalność! :) Nie powiesz mi, że kiedy ktoś sobie pofarbuje ciemne włosy na blond a brwi zostawi ciemne, że to wygląda naturalnie. Przecież jest wręcz przeciwnie - widać wtedy że ktoś "majstrował" przy wyglądzie. Naturalnie wygląda wtedy kiedy kolor włosów i brwi jako-tako współgrają ze sobą.

Julia_20

Właśnie dlatego piszę z przymrużeniem oka, że to nie wygląda naturalnie, ale ewentualnie może się wybronić jako cecha niektórych elfów, bo oni nie są ludźmi i powinni wyglądać trochę dla nas "dziwnie".

Tolkien zresztą pisał, że Thingol i Celeborn, też przecież Sindarowie, mieli włosy srebrne, a to już kompletnie nie pasuje do naszego poczucia naturalności :)
Nie napisał tylko, jakie mieli przy tym brwi ...

A naturalne czarne brwi i rzęsy przy jasnych włosach zdarzają się u ludzi, sama znam kilkoro takich, chociaż oczywiście nie z aż takim kontrastem :)

ocenił(a) film na 4
Nerwen_AG

Oczywiście, że się zdarzają. Sama tak mam :). Co prawda teraz włosy mi pociemniały, ale jak byłam dzieckiem miałam jasny blond a brwi i rzęsy ciemne. Moja koleżanka za to zarówno rzęsy jak i brwi jasne. Oczywiście się malowała więc o tym nie wiedziałam dopóki nie wyjechaliśmy klasą na tygodniową wycieczkę. Wtedy ją zobaczyłam bez makijażu i powiem tak - to dopiero wyglądało nienaturalnie. U Thranduila rzuca się to w oczy ze względu na duży kontrast. On ma praktycznie włosy białe. Nie znam nikogo kto by się, aż z tak jasnym blondem urodził. Nie wiem czy aż taki blond może być naturalny :).

ocenił(a) film na 8
Belief

Chyba może być naturalny... jeśli jest się albinosem ;] Ja blond włosów nie mam, ale np. moja przyjaciółka ma a brwi też ma ciemniejsze od włosów. Ale wciąż wygląda to naturalnie. Nie to co Thranduil, bo u niego to aż rzuca się w oczy. xd

ocenił(a) film na 4
Julia_20

No tak albinosi :) Masz rację :).

Belief

To u koleżanki wyglądało nienaturalnie chyba najbardziej przez zaskoczenie :)

Aż taki biały blond jak u Thranduila raczej nie jest naturalny, w każdym razie u ludzi, bo elfy to jednak co innego :)
Właściwie znałam kiedyś chłopaka, który miał bardzo jasne włosy, wydawały mi się prawie białe, ale miał zawsze bardzo krótko ostrzyżone, więc nie wiem jak by wyglądały jako długie i czy byłyby rzeczywiście aż tak jasne. W każdym razie on nie miał czarnych brwi, tylko takie jasne jak włosy, więc aż taki kontrast jak u Thranduila raczej nie jest u ludzi spotykany. Ale w końcu Thranduil to elf :)

ocenił(a) film na 4
Nerwen_AG

Z tym zaskoczeniem to masz rację :). Nagle po trzech latach okazało się, że wygląda inaczej, bo to strasznie zmieniło jej wygląd, niestety na niekorzyść.

Thranduil dobrze, że ma ciemne brwi. Gdyby one przy tej gęstości były takiego samego koloru jak włosy, wyglądałby jak dziadek mróz :D.

Belief

Już go sobie wyobraziłam jako dziadka mroza z brwiami pokrytymi szronem :DDD

ocenił(a) film na 4
Nerwen_AG

Ale on ma takie trochę końcówki białe :). Przyjrzyj się :) Dodatkowo chyba mu je czochrają by miał surowszy wygląd :). Tutaj tego nie widać, ale w scenie rozmowy jego z Thorinem da się to zauważyć. :)

Belief

No to muszę się przyjrzeć :)
Pamiętałam, że mu się czochrają, ale nie zauważyłam białych końcówek.

ocenił(a) film na 9
Belief

EPICKI! Najlepszy z wszystkich.

użytkownik usunięty
Belief

Ciut lepszy od poprzednich ale wciąż słaby.

ocenił(a) film na 4
Belief

Ten plakat jest Mega!!!
Najlepszy z serii.

ocenił(a) film na 10
Belief

Gandalf i Thranduil najlepsze plakaty!

Belief

słaby.

ocenił(a) film na 7
lolmiki

zgadzam się

ocenił(a) film na 7
Belief

taki sobie były lepsze

ocenił(a) film na 4
Belief

Okropny!

Belief

Normalnie jak Loki!!!

ocenił(a) film na 4
sentia

Nie bluźnij.

Belief

:);)

Belief

A co może nie podobni?

ocenił(a) film na 4
sentia

Hmm...ja podobieństwa nie dostrzegam :]
Thranduil:
http://cs618528.vk.me/v618528600/1aa03/c1ErW7wpraI.jpg

Loki:
http://screencaps.us/201/2-avengers/full/avengers-movie-screencaps.com-518.jpg?

Belief

http://img3.wikia.nocookie.net/__cb20131011031610/the-mystery-case-files/images/ thumb/e/e8/Marvel-loki.jpg/1000px-Marvel-loki.jpg

ocenił(a) film na 8
sentia

Bardzo podobni :-). Pierwsze co, jak otworzyłam plakat, to pomyślałam sobie, że to pomyłka, bo to przecież Loki, a nie Thranduil :-D.

Luthien2707

No właśnie. Ale cóż może niektórzy faktycznie nie widza podobieństwa.

ocenił(a) film na 8
sentia

Te brwi, kształt twarzy... Lee jest dla mnie o wiele przystojniejszy, ale nie mogę odmówić Tomowi podobieństwa :-).

Luthien2707

Ja wolę Toma

ocenił(a) film na 8
sentia

Każdy ma swój gust :-).

ocenił(a) film na 4
sentia

Tom jest brzydki. Nie rozumiem jego fenomenu. Rozumiem, że się podoba jako Loki bo wygląda nieźle w czarnych włosach a postać Lokiego jest świetna :), ale sam Tom jest brzydki. Oglądałam trochę z nim filmików, owszem wydaje się strasznie sympatyczny, ale urodą to on nie grzeszy. Co innego Lee. Bez blond długich włosów też mu dobrze. :)

Belief

Dla mnie Tom jest przystojniejszy. Ale co kto lubi

ocenił(a) film na 4
sentia

Oczywiście :) A widziałaś jak on tańczy? O K...R...A!
http://www.youtube.com/watch?v=p8SMlFEbn-w

Belief

Oooooo CHOLERA..... JEST ZAJEBISTY <3

Te kocie ruchy I love it !!!

ocenił(a) film na 4
sentia

To prawda :). Padłam jak to zobaczyłam :D Na necie masz więcej. Tu masz od 2:10 minuty:
http://www.youtube.com/watch?v=vfXI1mNjUlU

Tu też coś jest:
http://www.youtube.com/watch?v=7GaO0oMniMQ

Ale ten co przesłałam wcześniej był najlepszy :). A więcej nie szukałam :). Wolałam nie popadać w obsesję :p.

Belief

Ja chyba własnie w nią popadła. Facet jest niesamowity. Widać, że ma dystans do siebie :D a w dodatku ten akcent :D taki typowy brytyjski :D

ocenił(a) film na 4
sentia

Jest to prawda :). Ale wiesz co słuchałam trochę z nim wywiadów, czytałam co ludzie o nim wypisują i uderza to, że on jest POTWORNIE miły. Zastanawiam się czy to nie jest taka gra z jego strony. Nikt nie może być cały czas taki miły dla wszystkich a on jest. I to nie ważne czy to fani czy dziennikarze, czy ktoś go wkręca i sobie z niego jaja robi. Mówią o nim "niespotykany już w dzisiejszych czasach dżentelmen". To fakt jest bardzo dobrze wychowany. Ale ludzie bez wad wydają mi się trochę fałszywi. Zastanawiam się co on ukrywa :D. I ciekawa jestem czy wykorzystuje swoją sławę :] (mam nadzieję, że się domyślasz o co chodzi, wystarczy spojrzeć ile ma fanek :))

Belief

Ja myśle że po prostu potrafi się zachować i na pewno czasem zdarzy mu się wybuchnąć... Może po prostu wie co pokazywać prasie a co zachować dla siebie tak żeby media nie zrobiły z niego niewychowanego psychopaty :P

ocenił(a) film na 4
sentia

Ale cały czas? Tu nie chodzi o wybuchanie i robienie psychopaty z niego, ale on się np. cały czas uśmiecha - zawsze, do każdego. Chodzi o taką nadmierną wręcz nienaturalną uprzejmość. A słyszałaś jak naśladuje głosy różnych ludzi? Czasem w wywiadach coś powie. Jest ciekawą osobą :).

Belief

Wiesz sama mam kolegę który chodzi cały czas z bananem na buzi :D Nie ważne czy to mu się auto popsuje (Wykleeepie się) czy obleje jakiś egzamin (Popraaaawi się) czy to rozmawia z jakąś osobą zawsze jest uśmiechnięty może czasem nie do końca tak uprzejmy no ale mimo wszystko. Nie wiem jaki dokładnie jest. Ale widzisz to w sumie że w dzisiejszych czasem nadmierną uprzejmość nazywamy nienaturalnością. :P

ocenił(a) film na 4
sentia

Bo to jest nienaturalne wręcz diabelskie :) (udawane).

ocenił(a) film na 4
Luthien2707

Żartujecie sobie z tym podobieństwem. Z której strony? Chyba od tyłu :).

ocenił(a) film na 8
Belief

Kształt twarzy, brwi, spojrzenie :-). Możliwe, że od tyłu też są do siebie podobni :-D.

ocenił(a) film na 4
Luthien2707

Ale przecież oni są inni :). Thranduil ma grube gęste brwi podczas gdy Loki wąskie, jasne i "chude". Thranduil patrzy jak władca, Loki jak morderca. Loki ma też bardziej spiczastą brodę. O włosach nie wspomnę :)

Luthien2707

Ja też to zauważyłem. Sa podobni - może nie aktorzy, ale postaci tak :P

ocenił(a) film na 6
Belief

Po serii dość nietrafionych plakatów nie sądziłam, że jakikolwiek inny może jeszcze mnie pozytywnie zaskoczyć .... a jednak! W porównaniu do plakatów z ostatnich dni powiem nawet, że ten jest "epicki" ! ;)

ocenił(a) film na 4
calays

Miałam takie samo podejście :). Nie liczyłam, że ten im wyjdzie. Szkoda tylko, że nie ma chociaż połowy jego sylwetki - byłby wtedy lepszy.

ocenił(a) film na 6
Belief

Puzzle, puzzle tego nie ogarniesz ! :)

ocenił(a) film na 4
calays

Ha ha ha :)

ocenił(a) film na 9
Belief

Kolejny świetny plakat do kolekcji ;) Jeszcze pozostał nam Bilbo, a potem liczę ma trailer :)

Belief

Świetny ale Galadriela Gandalf Bard moim zdaniem lepsi.