Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 251 tys. ocen
7,2 10 1 251062
5,6 48 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Z tego co mi wiadomo to premiera - 1 grudnia - miała być tylko dla prasy i krytyków. Rozumiem, że te 150 głosów z oceną blisko 9 oznacza, że na polskim portalu jest tylko krytyków i dziennikarzy z Los Angeles.

ocenił(a) film na 10
calays

Narazie 4 rozdziały staram się skończyć 24 grudnia jako prezent dla wszystkich forumowiczów oto fragment:
Po pokonaniu Saurona następ nicy Morgotha mieli wyginąć. Każdy myślał że to koniec, nawet w Ardzie świętowali wielkie zwycięstwo a Olórin który jako jedyny dopełnił misji został nagrodzony. Jego moc została znacznie zwiększona Eru postanowił uczynić go Valarem. Choć to jedyny taki przypadek i każdy myśli że to nie możliwe to jednak Iluvator uważał Majara za niezwykłego i godnego tej nagrody. Wyszyscy byli szczęśliwi czas płynął powoli i spokojnie… Jednak wbrew pozorom nie był to koniec zła które zostało stworzone przez Melkora. Manwe wysłał Namo do Śródziemia , miał sprawdzić jak sprawują się rządy Aragorna.

Rozdział 2. Wielka zdrada

Harad walczył z Gondorem, nikt o tym nie wiedział jednak gdy Namo zobaczył co się dzieje zmienił swój tok myślenia. Jego myśli spowił dym , jego umysł zatruła ciemność nikt nie
Dalej nie napisałem

ocenił(a) film na 6
GandalfTheWhite

No patrzcie, patrzcie :):) pisarz nam się na forum rodzi ! Mega fajnie :)

ocenił(a) film na 10
calays

Dziękuje bardzo. Choć to nie moje pierwsze kroki z pisaniem książki ;)

ocenił(a) film na 10
calays

"Dalej nie napisałem" jest tu błędnym określeniem. Tylko ten fragment udostępniam ale 4 rozdziały są już gotowe ;)

ocenił(a) film na 6
GandalfTheWhite

Pisz, pisz ;) jeżeli sprawia ci to radość i chcesz się dzielić tym z innymi to mega fajnie, czekam i życzę powodzenia ! :)

ocenił(a) film na 10
calays

Oj ja uwielbiam pisać. Wbrew pozorą gdy piszę odpoczywam.
Mam nadzieje że 24 grudnia będzie wielka premiera ;)

calays

''Mnie nie dobijają oceny wcześniejsze ale fakt, że twój temat jest kolejnym i zamiast sprawdzić to i wyrazić się w temacie już istniejącym to znów ktoś zakłada dodatkowy, o tym samym. Przy czym autorzy tematu piszą o tej sytuacji zawsze jakby Amerykę odkryli….''

Właśnie sprawdzałem tematy. Spojrzałem na pierwsze kilkanaście i nic podobnego nie było. Nie mam czasu przeszukiwać całego forum tego filmu. Może potem się wyłoniły inne, ale jak zakładałem nie było ich na górze.

ocenił(a) film na 6
KLAssurbanipal

Nie wiem jak ty to zrobiłeś, ja zawsze wpisuję w opcję "szuka" i wtedy widzę ile dni temu dany temat zaistniał, a to, że spadł.... mnie osobiście nie zainteresował twój temat w kategoriach - "och, podyskutujmy o tym". Po prostu chciałam dać ci do zrozumienia, ze czasem warto poszukać.... i co z tego, że nie był na górze? To jak coś już jest na nie wiem ... na 5 stronie to poczuwamy się do tego aby "odświeżyć" temat po swojemu? Po prostu zastanawia mnie fakt, że ludzie tak skrupulatnie czepiają się ocen i tego kiedy jak ktoś mógł widzieć film/nie widzieć go -> i ocenić go...ale żeby już sprawdzić stan tematycznie to nieeeee .... no trudno życie, a szkoda.

Kultura nie powala w tych tematach, ale "problem" się pojawił.

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/debile+s%C4%85+w%C5%9Br%C3%B3d+nas....,2561542

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Pierwszy+g%C5%82os+na+filmwebie,2559957

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Je%C5%9Bli+po+premierze+utrzyma+si%C4%99,2560734

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Bitwa+rozpocz%C4%99ta!,2559946

ocenił(a) film na 6
KLAssurbanipal

Aha, dodam tylko, że 19 grudnia jest przed premiera w PL w ramach maratonu Hobbit !!! Dlatego inf. wcześniej, żebyś 19.12 nie był zdziwiony przypływem ocen na tym forum i nie musiał szukać wyjaśnienia w kolejnym temacie -> jak oni to zrobili, że widzieli film i go ocenili? Przecież premiera 25/26 grudnia!

ocenił(a) film na 7
KLAssurbanipal

ja już obejrzałem na torrentach jest wiec daje 8

ocenił(a) film na 6
D01

Trolu nawet nie ma wersji Kinowej TS/CAM ;)

ocenił(a) film na 7
nea_filmweb

Szukaj na torrentach i esxite.aus a znajdziesz

ocenił(a) film na 6
D01

Trolu gdyby było nawet na obcych torrentach dawno już bym wiedział , a takie dzieci jak ty również dowiedziały by się , bo dosłownie po 1-2 godzince rozeszło by cię po Dobrych PL warezach jak i torrentach , wszystkie możliwe dostępne wersje.

Także te fajki zachowaj mamusi , bo nie rozumiem jak idzie robić z siebie takiego d e b i l a

-------------------

Dobra kopia DVDScr jak w przypadku dobrej kopie niezniszczalnych 3 którą dostaliśmy jeszcze przed premierą , w wypadku hobbita może również pojawić się od dziś do max 3 tyg.

Ale na dzień dzisiejszy nie ma żadnych /ts/rip

ocenił(a) film na 7
nea_filmweb

Tak ? to czemu gdy wchodzę na obce strony to je znajduje ? jak tylko patrzych w Yahoo , google , Opere , czy bay to na pewno nie znajdziesz :)

ocenił(a) film na 7
nea_filmweb

i nie spamuj mi skrzynki mailowej , bo to się robi wku**ce .

ocenił(a) film na 7
nea_filmweb

JKM ma racje jest więcej ludzi głupich .

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
KLAssurbanipal

Dopiero dzis w nocy byly pierwsze pokazy (np w szwecji juz dzisiaj leci, ide z dziewczyna wieczorem).
To jest bardzo glupie wystawiac oceny filmowi ktorego sie nie widzialo.
Ale tez sa polacy mieszkajacy za granica, byl pokaz premierowy w nocy, wiec dobrze ze mozna oceniac.

ocenił(a) film na 9
FenrirLokeson

Oczywiście, że są. Mieszkam w Niemczech i u nas film w kinach jest od wczoraj. Osobiście dzisiaj byłem w kinie, film oceniłem oraz założyłem temat na tym forum gdzie odpowiadam na pytania ciekawych na temat filmu.